Nexd media
Image default
Business / Business Services

De nadelen van botox

Veel mensen denken als ze aan plastische chirurgie denken als eerste aan opgespoten gezichten en aan botox. Botox is één van de verschillende middelen die plastisch chirurgen gebruiken om iemand zijn of haar gezicht er beter te doen uitzien, door rimpels weg te werken of oneffenheden op te vullen waardoor het gezicht egaler wordt. Toch is het niet alleen maar zonneschijn, want er zijn ook genoeg nadelen aan botox verbonden.

Zo is botox op zichzelf niet per definitie gevaarlijk, maar kan het potentieel heel gevaarlijk zijn. Dit gevaar zit hem niet in het middeltje maar in het feit dat zo’n beetje iedereen in Nederland legaal botox en andere fillers mag injecteren, wat vaak leidt tot onkunde en dus complicaties. Alhoewel het toedienen van antirimpel injecties al wel aan banden is gelegd, mogen alle andere behandelingen wel door iedereen uitgevoerd worden, al werkt de branche er hard aan om dit verder aan banden te leggen.

Ook heeft botox zelf indirect ook enkele nadelen. Sommige mensen kunnen er allergisch voor zijn en bovendien werkt het voor sommige mensen anders dan anderen, waardoor de uitkomst niet helemaal te voorspellen is. Maar ook als botox prima werkt en niet leidt tot complicaties ben je niet verzekerd van een goed resultaat, want het blijkt dat ons lichaam went aan de botox. Met botox lippen bedoeld men vaak de extra opgespoten lippen, maar als het lichaam te erg went werkt het middel zelf helemaal niet meer.

Gelukkig heeft botox ook voordelen en blijkt het zeker ook handig in andere branches van de medische wereld. Zo helpt botox tegen migraine als het wordt toegediend in het hoofd waar het de spieren die de hoofdpijn in de eerste plaats veroorzaken worden verslapt en de pijn afneemt. Het mag ook gezegd worden dat de risico’s relatief laag zijn, maar dat je er goed aan doet een goede, professionele kliniek uit te kiezen!

http://faceland.nl/