Nexd media
Image default
Business / Business Services

Waarom een etiketteermachine?

Het maakt niet uit wat voor soort verpakkingen of producten je wil etiketteren, alles is namelijk mogelijk. Je kunt dozen labelen tot aan het aanbrengen van etiketten op saladebakjes, flessen, potten en/ of blikken. Een etiketteersysteem levert ongekende mogelijkheden door de modulaire opbouw. Een etiketteersysteem is een van de soorten van een barcode maker. Of je producten nou lang, kort, hol, bol, conisch of rechthoekig is, er is voor alles een juiste oplossing. Het is zo dat alle systeemparameters naar wens aangepast kunnen worden, zo kan er dus een systeem gecreëerd worden die precies bij jouw productieomgeving past.

Met een etiketteermachine kun je efficiënt te werk gaan. Ieder merk van etiketteermachines onderscheiden zich met hun eigen kwaliteiten op het gebied van etiketteren. Het instellen van de verschillende machines is erg eenvoudig en het wisselen van de etiketten kunnen in een handomdraai gebeuren. De labelingsystemen kunnen etiketten nauwkeuring op iedere positie plaatsen. Daarmee heeft je product altijd het juiste etiket met de gewenste uitstraling.

Bovendien is het mogelijk om je etiketteermachine uit te breiden met allerlei optionele modules. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een haaks afpelblad, zodat je een etiketteermachine eenvoudig kunt integreren in een bestaande verpakkingsmachine. In dat geval kan de etiketteermachine buiten de lijn blijven, zodat deze slechts een minimale ruimte in beslag neemt en de etiketten toch snel en nauwkeurig aangebracht kunnen worden. Ook kunnen etiketteermachine voorzien worden van een printmodule. Hiervan zijn er verschillende mogelijkheden, namelijk inkjet printers, hotprint modules of thermo transfer printers.

Maar waarom zou je kiezen voor het etiketteren? Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het etiketteren van je producten, namelijk:

–          Je hebt altijd de gewenste informatie en productdeclaratie

–          Al je producten krijgen de juiste uitstraling en het etiketteren gebeurt op elke gewenste positie

–          De productiviteit wordt verhoogd door non-stop te etiketteren

–          Je krijgt vaak een totaalpakket, namelijk machines, etiketten en een servicecontract.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/