Nexd media
Image default
Business / Business Services

Met pensioenlogica.nl kan je eerder met pensioen

Op de website van pensieonlogica.nl lees je hoe je eerder met pensioen kunt gaan. Dat is natuurlijk ontzettend fijn, na al die jaren van hard werken en je te hebben ingezet voor verschillende werkgevers. Toch blijft het een moeilijke materie. Pensioenlogica is graag bereid je aanvullend van een passend advies te voorzien. Het pensioen advies is onafhankelijk wat ook inhoudt dat er geen standaard (product)oplossingen worden geboden. Vaak is een kleine aanpassing van je bestaande producten al voldoende. Hij kan werkgevers, werknemers, ondernemingsraden maar ook advocatenkantoren van advies voorzien. Pensioenvraagstukken, zoals wijzigingen van de pensioenregeling, wat zijn de pensioengevolgen bij een ontslag, hoe om te gaan met alle keuzes die ze je bieden, is een vervroegd pensioen mogelijk en betaalbaar? Allemaal vragen waarbij Pensioenlogica je kan helpen. 

Pensioenlogica.nl geeft advies

Door eerder met pensioen te gaan, wordt het pensioen lager. De opbouwperiode van het pensioen neemt immers af. Ook moet het pensioen over een langere periode uitkeren. Dat hoeft geen probleem te zijn. Als je vooraf maar goed in kaart brengt wat de gevolgen van deze belangrijke beslissing zijn. Misschien moet je wel zuiniger gaan leven. Sommige mensen hebben dit er zeker voor over, wanneer zij eerder van hun oude dag kunnen genieten en een aantal jaren extra hebben waarin zij niet hoeven te werken. Als de keuze maar bewust wordt gemaakt. Overigens hoef je niet altijd volledig met pensioen te gaan. Een deeltijdpensioen is ook een optie. Wat het beste past? Dat kan Pensioenlogica aan de hand van je wensen vakkundig in kaart brengen. 

Het pensioen werd gewijzigd

Als een pensioenregeling wordt gewijzigd, kan dat voor onrust zorgen. Is de  pensioengerechtigde leeftijd weer omhooggegaan? Betekent dat automatisch dat je langer moet doorwerken of kun je toch eerder met pensioen gaan? Hoeveel scheelt dat aan inkomsten? Dat kan Pensioenlogica voor je in kaart brengen. Vaak is het nog steeds mogelijk om langer te genieten van het niet-werkzame leven. Geheel afhankelijk van je wensen en situatie kan er duidelijkheid worden gegeven. Bij het onafhankelijk advies houdt Pensioenlogica bijvoorbeeld rekening met het aantal pensioenregelingen die je hebt gehad, het gewenste pensioeninkomen, is er een lijfrentevoorziening opgebouwd omdat je bijvoorbeeld zelfstandig ondernemer bent geweest. Kijk snel op de website: https://www.pensioenlogica.nl/.