Hout verven voor beginners

      Reacties uitgeschakeld voor Hout verven voor beginners

Een tuinhuisje, schutting of tuinmeubel verven doe je uiteraard met Moose Färg. Deze houtverf is zeer geschikt voor iedere buitenverfklus, waar je van plan was aan te beginnen. Dit heeft ermee te maken dat de verf gemakkelijk aangebracht kan worden en de klus daardoor snel geklaard is. Vervolgens is het wachten geblazen op een mooi en egaal resultaat! Echter, om dit te bereiken, is het verstandig om de volgende tips nog eens door te lezen. Op die manier kun jij langdurig genieten van dit prachtige verfresultaat!

Voorbehandeling

Wanneer je aan een verfklus begint, is het aan te raden om de ondergrond voor te behandelen. Met name hout heeft vaak verschillende weersomstandigheden meegemaakt, waardoor er verfresten of viezigheden op het hout achtergebleven zijn. Zorg er daarom voor dat je de ondergrond goed opgeschuurd met korrel 80 bijvoorbeeld. Daarbij komt dat je schimmel te allen tijde wil voorkomen, waardoor het gebruik van schimmelvoorkomende impregneer geen overbodige luxe blijkt te zijn.

De verffase

Heb je alle stappen van de voorbehandeling doorlopen? Dan kun je beginnen aan het verfwerk! De verf voor hout kan eenvoudig gevonden worden in de webshop van Moose Färg, waarna je de verf bestellen kan. Wanneer je de verf toepast op het hout, is het slim om te kiezen voor twee dunnere verflagen. Als je de verf namelijk in één dikke laag aanbrengt, loop je het risico dat de verf niet egaal droogt en dus verfstrepen achterlaat. Daarbij komt dat het niet nodig is om tussen de twee lagen door het hout hoeft op te schuren. Erg eenvoudig dus!

Begin jij binnenkort aan een nieuw verfproject of zou je meer informatie willen ontvangen over het verven van hout? Neem dan contact op met de specialisten van Moose Färg of neem een kijkje op de website voor antwoorden op al jouw prangende vragen!

https://www.moosefarg.nl/