Nexd media
Image default
Business / Business Services

LG heeft de sprong naar de top gemaakt

LG is op dit moment een van de bekendste telefoon producenten van Europa. Jaarlijks verkoopt men miljoenen mobiele telefoons. Onlangs heeft het bedrijf een nieuwe vlaggenschip op de markt gebracht. Dit is de LG G3. Dit toestel moet de concurrentie aangaan met de de iPhone 5s van Apple en de Galaxy s5 van Samsung. Ook zal er binnenkort een compacte versie van de LG G3 op de makrt worden gebracht. Dit zal de LG G3 S worden. Wil u meer lezen over deze toestellen? lees dan het artikel hieronder!

 

Met de komst van de LG G3 heeft het bedrijf een enorme sprong gemaakt naar de top dat mag wel gesteld worden. Vorig jaar wist LG al te imponeren met de komst van de LG G2, deze smartphone was al velen malen indrukwekkender dan de meeste verwacht hadden, maar met laat het bedrijf zien dat het tot veel toe instaat is. Al is het met kleine sprongen gegaan de laatste jaren, de LG G3 maakt de laatste sprong naar het top segment. Het bedrijf kon ook niets anders dan een nog indrukwekkender smartphone op de markt te brengen want LG heeft ingezien dat de concurrentie ook aan de weg aan het timmeren is. Sony en HTC hebben beide indrukwekkende smartphones op de markt gebracht en LG moest hier wel overheen gaan en dat is ze met verve gelukt. Wat voornamelijk indrukwekkend is bij de LG G3 is de gebruikte technologie voor het beeldscherm. het beeldscherm is misschien wel het beste beeldscherm welke ik tot dusver heb gezien. De LG G3 is een heuse stap voorwaarts voor een ieder die op zoek is naar de indrukwekkende smartphone met een ongelooflijk beeldscherm.

Ondanks dat de LG G2 al voor velen een indrukwekkende smartphone was heeft LG de kritiek op het toestel meegenomen bij het ontwikkelen van het volgende vlaggenschip. Zo heeft LG veranderingen aangebracht aan het toestel door een verwisselbare batterij te implementeren, MicroSD-slot toe te voegen, metalen frame en een volwassen maar gebruiksvriendelijke interface te integreren.

[H]
Is de LG G3 de perfecte smartphone?[/H]

Iedereen heeft zelf een voorkeur voor een bepaald merk maar als je kijkt naar de belangrijkste kenmerken van een smartphone dan springt de LG G3 er op één ding uitmuntend uit en dat is het beeldscherm. LG heeft het nieuwe vlaggenschip voorzien van een Quad HD Display. Dit is een ongelooflijk scherpe weergave van het beeld, ondanks dat het met het blote oog bijna niet waar te nemen is. Doordat het bijna niet waar te nemen is zal lang niet iedereen versteld staan van het beeldscherm en dat is je goed recht maar als je de belangrijkst kenmerken van de verschillende smartphones naast elkaar legt springt LG eruit met het beeldscherm van de G3.

Of de LG G3 voor jou de perfecte smartphone is hangt van veel aspecten af en vooral van het feit hoe ziet de smartphone er op het eerste oog eruit. Als consument zijnde kijk je meestal niet verder dan het design en het aantal megapixels van de camera’s en dan is gedaan . Het design is strak en de camera’s zijn uitstekend.

[H]Metalen frame look voor de LG G3[/H]

Bij de LG G2 werd er veel geklaagd over het glanzende plastic uiterlijk van het toestel en dat heeft LG bij de LG G3 dan ook direct aangepakt. Het nieuwe vlaggenschip heeft een metalen frame look maar het gewicht van het toestel komt overeen met een smartphone gemaakt van polycarbonaat. Het Zuid-Koreaanse bedrijf moest wel iets veranderen aan het design want de LG G2 zag er in vergelijking met de HTC One en de Sony Xperia Z1 goedkoop uit en door de perfecte combinatie op te zoeken heeft LG nu een prachtig design weten te overhandigen waar een ieder voor warm zal lopen.

[H]Camera met laser autofocus[/H]

Het vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse merk heeft een 13 megapixel camera aan de achterkant. Dit is op zich niet een daverende camera als je je bedenkt dat andere merken camera’s hebben met veel meer megapixels. Toch is de camera naar mijn inziens goed genoeg om mooie foto’s mee te maken. Wat wel opvalt bij de 13 megapixel camera is dat er een nieuwe techniek aan boord is en dat is de laser autofocus.

De laser autofocus, is ontworpen om supersnel een foto te kunnen maken. Met de laser autofocus moet de camera van de LG G3 heel snel het beeld scherp kunnen stellen en hiermee kun je supersnel de perfecte foto schieten. Alleen heeft deze nieuwe techniek een keerpunt en dat is dat het soms enige tijd duurt voordat de camera gereed is om daadwerkelijk het beeldscherp te stellen en de foto te kunnen maken.

Toch blijft de laser autofocus een welkome verrassing want met deze nieuwe techniek is het mogelijk om veel meer foto’s scherp te schieten dan bij andere camera’s. De laser werkt door het verzenden van een conische infrarood signaal en absorbeert informatie uit de omgeving om direct van een duidelijk beeld gebruik te kunnen maken. Dit betekent dat het niet hoeft te zoeken naar contrast verschuivingen als voorheen, en biedt een scherper beeld.

Het oordeel over de LG G3

De LG G3 is een smartphone waarmee het Zuid-Koreaanse bedrijf aantoont dat het iets beters op de markt moest brengen dan de toch al indrukwekkende LG G2. Doordat LG wil mee concurreren met de top moest het wel met een enorm goed toestel komen. Met de LG G3 wil ik niet zeggen dat ze Samsung, HTC of Sony voorbij zijn maar het bedrijf heeft de laatste horde genomen om mee te doen in het top segment. Doordat LG goed geluisterd heeft naar de kritiek op de LG G2 heeft het bedrijf de sprong kunnen maken van “flop” naar “top”. Ik ga de LG G3 niet bestempelen als de ultieme smartphone, want op het super scherpe beeldscherm na is het toestel gewoon weg niet beter dan andere smartphones. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft de stap gemaakt naar de top en het is met een vervolg release aanhaken of afhaken en dat heeft het bedrijf helemaal zelf in de hand.

https://www.powerbanks.nl/