Met deze tips wordt jouw sollicitatie een eitje

      Reacties uitgeschakeld voor Met deze tips wordt jouw sollicitatie een eitje

We kennen het allemaal: de stress voor een sollicitatiegesprek. Om het jou wat gemakkelijker te maken hebben we een aantal tips beschreven. Hierdoor zul je minder zenuwachtig zijn en zal jouw sollicitatie vlekkeloos verlopen.

Verdiep je

Het is voor een recruiter altijd fijn als de sollicitant al wat van het bedrijf af weet. Kijk daarom voor je sollicitatie op de website en bedenk een vraag waaruit blijkt dat jij echt heb gekeken naar de website van jouw toekomstige bedrijf. Denk er wel aan dat de vraag wat moet toevoegen. Vraag daarom geen standaard vragen zoals: Hoe lang bestaat dit bedrijf al?. Probeer wat dieper op de informatie op de website in te gaan. Wanneer je de website doorleest zal je je tijdens je sollicitatie ook rustiger voelen, doordat je informatie opvangt die herkenbaar is.

Let op je houding

Wanneer je je aan de bovenstaande tip houdt, werk je al onbewust aan je houding. Hiermee is je eerste stap al gezet. Wanneer je je ook nog bewust gaat focussen op je houding kan je je sollicitatie al een hele boost geven. Waar moet je op letten tijdens je sollicitatie?

  • Bij binnenkomst is een stevige handdruk essentieel. Hiermee laat je zien dat je sterk in je schoenen staat;

  • Een andere manier om zelfverzekerd over te komen is lachen. Ga niet overdreven lachen, maar een glimlach is nooit verkeerd;

  • Hou altijd oogcontact! Naar de grond kijken is een no-go;

  • Neem tijdens het gesprek een actieve houding aan: ga niet onderuit zitten. Rug recht en armen op de tafel.

 

Ben jij helemaal klaar voor je sollicitatie gesprek? Kijk dan op Otto Work Force voor een baan die echt bij jou past!

 

https://www.ottoworkforce.nl/