Nexd media
Image default
Business / Business Services

Casco dakkapel of compleet met binnenafwerking, wat zijn de verschillen?

Wanneer je de optelsom maakt bij het plaatsen van een nieuwe dakkapel is de keuze voor een casco dakkapel of een dakkapel met binnenafwerking een belangrijke overweging. Het is niet alleen van grote invloed op de totaalprijs, er zijn ook andere overwegingen om rekening mee te houden. Wanneer je alleen naar het prijskaartje kijkt van een goedkope dakkapel kan dat later onvoordelig uitpakken. Op deze pagina kun je lezen wat de verschillen zijn tussen een casco dakkapel en een dakkapel met binnenafwerking, en de voordelen en nadelen van deze twee opties.

Wat is een casco dakkapel?

Wanneer je kiest voor een casco dakkapel zal de buitenkant wel netjes worden afgewerkt, je moet zelf de afwerking aan de binnenkant verzorgen. Dit wordt ook wel een wind- en waterdichte oplevering genoemd.

Voordelen van een casco dakkapel

 • Een casco dakkapel laten plaatsen is goedkoper dan een dakkapel met afwerking binnen.
 • Je kunt zelf helemaal bepalen hoe je de binnenafwerking uitvoert, op je eigen tijd.
 • Je bent niet beperkt tot de opties die de leverancier aanbiedt, je kunt zelf alles kiezen zoals je dat wilt.

 

Nadelen van een casco dakkapel

 • Zelf de afwerking verzorgen kan veel tijd in beslag nemen.
 • Wanneer de bouwtechnische kwaliteit of de gebruikte materialen niet juist zijn kan dit de levensduur aanzienlijk verkorten.
 • Wanneer er later problemen ontstaan aan de binnenafwerking kan deze schade niet verhaald worden op de leverancier van de dakkapel.

 

Wat is een dakkapel met binnenafwerking?

Wanneer je voor deze optie kiest wordt de binnenzijde van de dakkapel ook meteen afgewerkt volgens de specifieke wensen van de huiseigenaar. Naast het aanzicht zoals kleuren en vormgeving wordt er ook rekening gehouden met isolatie van de dakkapel.

Voordelen van een dakkapel met binnenafwerking

 • De werkzaamheden kunnen direct bij plaatsing uitgevoerd worden.
 • Omdat het een grotere opdracht betreft wordt er vaak een speciale prijs aangeboden waarmee de totale kosten gunstiger kunnen uitpakken.
 • De afwerking is van professionele kwaliteit.
 • De klant heeft garantie op de binnenzijde en buitenzijde volgens de bepalingen in de overeenkomst.
 • Je bent verzekerd van een optimale constructie die wind- en waterdicht is.

 

Nadelen van een dakkapel met binnenafwerking

 • Afhankelijk van de leverancier kan het aanbod aan opties beperkt zijn.
 • De kosten bij installatie zijn hoger met binnenafwerking dan met een casco levering.

 

Conclusie

Het voornaamste voordeel bij zelfstandig de binnenkant van dakkapel afwerken is de besparing in kosten, hoewel dit een vertekend beeld geeft wanneer je alleen kijkt naar de aanschaf. Wanneer de dakkapel professioneel en compleet wordt opgeleverd zul je minder onderhoud hoeven te plegen, en de levensduur is doorgaans langer. Houd er ook rekening mee dat de specialist precies weet welke isolatiematerialen het meeste rendement opleveren, waarmee je op termijn energiekosten zult besparen. Voor de hobby klusser met twee rechterhanden en veel geduld kan zelf de binnenzijde van de dakkapel maken een mooie en uitdagende klus zijn, in de meeste gevallen adviseren we in ieder geval de mogelijkheden met de leverancier vooraf te bespreken en daarop de definitieve keuze te baseren.

http://www.schipperkozijnen.nl/dakkapellen