Radio luisteren onderweg en ergernissen

      Reacties uitgeschakeld voor Radio luisteren onderweg en ergernissen

Ben je iemand die vaak op de weg zit en veel reist? Dan luister je ongetwijfeld regelmatig naar de radio in uw auto of waar u dan ook mee reist. De auto beschikt natuurlijk over een autoradio, waar allerlei verschillende Nederlandse radio stations te beluisteren zijn. Maar waarom zou je hier nog gebruik van maken als het ook op een andere manier kan? Je kunt namelijk gemakkelijk online radio luisteren via je telefoon of andere apparaten. Zo kun je overal waar je maar wilt luisteren naar je favoriete radiostation. Hiervoor hoef je dus niet perse in de auto te zitten of een radio aan te schaffen.

Zoals al eerder genoemd, wordt er veel radio geluisterd in de auto, wanner je bijvoorbeeld onderweg bent naar je werk. Naast de ergernissen die dan op te weg te vinden zijn, kun je je ook behoorlijk gaan ergeren aan de radio in uw auto. Hieronder zullen we een aantal redenen geven waarom het luisteren van radio via internet op een smartphone hier de oplossing voor zal zijn.

File in een tunnel

Je kent het vast wel wanneer je vaak in de drukke spits onderweg bent naar je werk of naar huis, dan kan het voorkomen dat je door een aantal tunnels rijdt. Wanneer het druk is op de weg en er is een file of langzaam rijdend verkeer, dan sta je dus veel langer dan normaal in een tunnel. Als je met een auto in een tunnel bent, dan kan de radio tuner geen goed signaal meer ontvangen. Dit betekend dat het kanaal gaat storen en je kunt dan niet meer genieten van dat heerlijke nummer wat er toen precies werd gedraaid. Met een online app om radio te luisteren, zul je altijd en in elke tunnel goed signaal hebben zonder dat de zender zal storen

Frequentie

Voor kleine lokale radiostation, kan het zo zijn dat er in een bepaald gebied geen bereik meer is op de frequentie waar je net nog wel signaal op kon ontvangen. Dit komt als je te verder uit het gebied rijdt waar de frequentie bij hoort. Rij je als voorbeeld over de A4 richting van Den Haag naar Amsterdam, dan zal een Haags radiostation met bijbehorende frequentie ongeveer bij Leiden niet meer te ontvangen zijn. Het kan mogelijk zijn om doormiddel van een andere frequentie alsnog het signaal te ontvangen, maar dan moet je die natuurlijk maar net weten te vinden. Voor de grote radiostation zoals Radio538 geldt dit probleem niet, zij hebben een landelijke frequentie en zullen dus niet hun signaal verminderen.

Beperkt aanbod

Verder is het voor luisteraars ook vervelend dat het standaard aanbod op de radio zo beperkt is. Dit komt mede door de hierboven genoemde afhankelijkheid van het gebied waar je je bevindt. Mocht je bijvoorbeeld in Groningen rijden, dan is het logisch dat je geen Radiostation kunt beluisteren die alleen in de Randstad te ontvangen is. Daarnaast kun je vooral Nederlandse radiostations beluisteren in de auto. Ben je van afkomst geen Nederlander of luister je graag naar radiostations uit het buitenland, dan zul je met je autoradio niet kunnen vinden waar je naar zoekt. Een internationale online radio app geeft hier wel de mogelijkheid om zulke radiostations te beluisteren.

 

Reclames of nutteloze gesprekstof

Een radiostation geeft ongelofelijk veel reclame, wat als storend ervaren kan worden. Dit geldt eveneens als sommige gesprekken die worden gevoerd. Het komt regelmatig voor dat er over een bepaald onderwerp wordt gesproken waar je echt niet op zit te wachten. Met een online radio app kunt je gemakkelijker switchen van station en zelfs gemakkelijk een non-stop muziek station openen zonder irritante reclames.

 

Dit waren de grootste ergernissen en de belangrijkste redenen om over te gaan van een autoradio naar een online radio app. Deze app kunt u aansluiten op uw koptelefoon of oortjes zodat u echt overal naar je favoriete radiostation kunt luisteren. Ook kun je de telefoon natuurlijk aansluiten op je bluetooth radio of speaker. Probeer daarom een online app om te ervaren hoe fijn het is om op deze manier radio te beluisteren zonder je aan allerlei verschillende dingen te ergeren.

 

 

http://www.radioguide.fm