Nexd media
Image default
Auto's en Motoren

Onderhoud van je auto

Onderhoud van je auto is van groot belang om ervoor te zorgen dat je auto veilig en betrouwbaar blijft. Sommige dingen kun je zelf controleren aan je auto, maar andere onderdelen moeten door een automonteur gecheckt worden. Om je auto goed te onderhouden bespreken we hier een aantal tips.

APK

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Dit is een verplichte keuring voor auto’s die ouder zijn dan drie jaar. Er wordt tijdens de APK gecontroleerd of de auto voldoet aan alle wettelijke veiligheids -en milieueisen. Deze keuring gebeurt elk jaar. Zorg ervoor dat je op tijd een afspraak maakt binnen dat jaar. Tijdens deze keurig wordt je auto door een deskundige automonteur na gekeken. Ook is het handig om te kiezen voor een kleine of grote onderhoudsbeurt als je auto bij de garage staat, om je auto extra te controleren en onderhouden waar het nodig is.

Kijk onder de motorkap

Zelf kun je ook je auto onderhouden door onder andere regelmatig onder de motorkap te kijken. Check je motorolie, de koelvloeistof etc. Zo zie je ook meteen of er niks kapot is of lekt. Natuurlijk zie je niet alles en ben je geen auto monteur, maar door hier regelmatig naar te kijken help mee aan een goed onderhoud van je auto.

Controleer de bandenspanning

Ook is het belangrijk om je banden te controleren. Zorg er hierbij ook voor dat je bandenspanning niet te hoog of te laag is. Check regelmatig je bandenspanning en pomp waar nodig is je banden op.

Was je auto regelmatig

Het wassen van je auto helpt om de lak in goede staat te houden en daarbij ook de waarde van je auto te behouden. Vergeet dan ook niet om je auto te waxen tijdens de wasbeurt.

Door regelmatig onderhoud aan je auto te plegen, kan je erop vertrouwen dat je auto veilig en betrouwbaar blijft. Het kan ook helpen om onverwachte kosten te vermijden en de levensduur van je auto te verlengen. Als je iets aan je auto hebt, ben je al snel veel geld kwijt. Daarom vragen veel mensen zich af of een auto delen duurzaam of onpraktisch is.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/een-auto-delen-duurzaam-of-onpraktisch/