Nexd media
Image default
Auto's en Motoren

Evolving Electric: de Mercedes-benadering van elektrificatie

Mercedes Benz heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van auto-innovatie, en dat streven naar vooruitgang wordt voortgezet met hun recente streven naar elektrificatie. Met het doel om tegen 2025 15-20% van de totale verkoop uit elektrische voertuigen te laten bestaan, loopt Mercedes voorop als het gaat om luxe EV’s. Maar wat onderscheidt hun aanpak van andere fabrikanten? Laten we dat eens nader bekijken.

De stap naar elektrificatie is ingegeven door een aantal factoren, waaronder de vooruitgang in batterijtechnologie, strengere emissienormen en de vraag van de consument. En terwijl andere luxemerken hebben geaarzeld om EV volledig te omarmen, heeft Mercedes de uitdaging aangenomen en gezworen om tegen 2022 meer dan 50 verschillende geëlektrificeerde modellen op de weg te hebben. Maar ze doen het niet alleen voor de schijn; ze doen het goed.

Wat Mercedes onderscheidt, is hun streven naar kwaliteit en prestaties. In plaats van gewoon een elektrische motor in een bestaand model te stoppen, beginnen ze van nul met speciale EV-platforms zoals de EQC SUV. Hierdoor kunnen ze elk aspect van het voertuig optimaliseren voor elektrische aandrijving, wat resulteert in een superieure rijervaring.

Mercedes biedt een unieke kabel voor elektrische voertuigen waarmee thuis of onderweg kan worden opgeladen. De Mercedes laadkabel is een Type 2 AC-lader met J1772-compatibiliteit. Let op welk type Mercedes u heeft en welke laadvermogen de auto heeft. De Mercedes EV hebben een laadvermogen tot 11 kW en u heeft een laadkabel nodig welke dit aankan. Dit zorgt Hij wordt geleverd met een draagtas en bevestigingsmateriaal voor eenvoudige opslag en installatie. Mercedes biedt ook een mobiele app die kan worden gebruikt om de voortgang van het opladen te volgen, oplaadtijden te plannen en laadstations in de buurt te vinden.

Het is deze focus op de toekomst die ervoor zal zorgen dat Mercedes de komende jaren aan de top van de autowereld blijft. Dus als u op zoek bent naar een luxe EV die de standaard zet voor prestaties en stijl, kijk dan niet verder dan Mercedes-Benz.

Nu klimaatverandering een steeds dringender wereldwijd probleem wordt, beginnen steeds meer autofabrikanten elektrische voertuigen te omarmen als deel van de oplossing. Maar terwijl andere fabrikanten achterblijven, neemt Mercedes-Benz het voortouw met zijn recente stap naar elektrificatie. Met meer dan 50 verschillende geëlektrificeerde modellen die tegen 2022 op de weg zullen verschijnen, maken ze duidelijk dat ze EV serieus nemen. En met speciale EV-platforms zoals de EQC SUV zorgen ze ervoor dat elk aspect van hun EV’s geoptimaliseerd is voor elektrische aandrijving. Het is dit streven naar kwaliteit en prestaties dat Mercedes onderscheidt van andere fabrikanten, en het is de reden waarom ze de komende jaren toonaangevend zullen blijven in de autowereld.