Grijswatersystemen laten installeren

      Reacties uitgeschakeld voor Grijswatersystemen laten installeren

Grijswatersystemen laten installeren? Bij ons kan het. Kom naar onze site en zie de mogelijkheden. Een grijswatersysteem kan een aanwinst zijn voor een huis. Doordat er doorgaans veel drinkwater verloren gaat is het verstandig om zo’n duurzame techniek te plaatsen in een woning. Het is bovendien een relatief eenvoudig concept. Het bestaat uit waterleidingen, uit twee opvangreservoirs en een reinigingsmethode.

Ook is het goed om te beseffen dat een grijswatersysteem nogal vaak verward wordt met een regenwatersysteem. Dat is omdat er in beide systemen gebruik wordt gemaakt van licht vervuild afvoerwater. In het eerste geval komt het echter uit de sanitaire voorzieningen zoals een wasbekken, douche of bad. In het tweede geval gaat het om hemelwater dat via het dak en de dakgoot in het watersysteem is beland. Welk van beiden men ook nodig heeft zowel het grijswatersysteem als de anderen kan men door ons laten installeren.

Grijswater verwerken tot bruikbaar water

Om grijswater te verwerken tot bruikbaar water zal er eerst een grijswatersysteem geïnstalleerd moeten worden. Dit bestaat uit leidingen die een centrale opvangtank voeden die gewoonlijk vanuit een wastafel, douche of bad vandaan komen. Die centrale bak bevat beluchting die computergestuurd is. Hierdoor kunnen bacteriën gedijen en vuil materiaal afbreken. Is dat eenmaal gebeurd dan kan het water in dergelijke grijswatersystemen door een membraanfilter gepompt worden. Dat betekent dat al het laatste vuil verwijderd wordt en het daarna geschikt is om in een wasmachine of een urinoir of wat dan ook gebruikt te worden. Zodoende kan men met grijswatersystemen het afgedankte afvoerwater omzetten tot een bruikbare vloeistof.

Andere systemen laten plaatsen

Naast een grijswatersysteem kan men nog andere systemen plaatsen. Zo kan men er terecht om een pompschacht of een pompput te installeren. En zo kan men een disconnectietank neerzetten als men het rinkwater wil beschermen tegen vervuild water. Of u nu grijswatersystemen wil laten installeren of anderen, bij ons kunt u het onze specialisten vragen.