Nexd media
Image default
Business / Business Services

Draadalgen bestrijden vanwege uw zuurstofplanten vijver

Draadalgen bestrijden vanwege uw zuurstofplanten in de vijver is iets waar iedere vijverbezitter mee te maken krijgt. Draadalgen zijn de schrik van iedereen die een vijver heeft! Heeft u daar last van en wilt u dat zo snel mogelijk bestrijden? Dan bent u hier aan het juiste adres. Als de draadalgen niet voldoende bestreden worden, zullen de draadalgen de zuurstofplanten in de vijver overwoekeren. Draadalgen bestrijden is dus van groot belang voor het behoud van de vijver.

Behoud van uw zuurstofplanten vijver

Draadalgen bestrijden is noodzakelijk om de kwaliteit van en de zuurstofplanten in het water in de vijver weer op orde te krijgen. Het primaire doel is om de draadalgen handmatig te bestrijden. Hier kunt u denken aan een schepnetje om alle draadalg uit de vijver te scheppen. Alleen het handmatig bestrijden van draadalgen is niet voldoende, omdat er sporen in de vijver achterblijven. Deze sporen zullen onder de juiste omstandigheden weer uitgroeien tot draadalgen. Het bestrijden van draadalgen met behulp van bestrijdingsmiddelen is een optie. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid bestrijdingsmiddel te gebruiken. Ook is het van belang om bestrijdingsmiddel te gebruiken, waarin alleen een hoge dosis kopersulfaat aanwezig is om de draadalgen te bestrijden. Dit middel doodt de draadalgen en tast de waterplanten een klein beetje aan.

Symptoombestrijding

Draadalgen met bestrijdingsmiddelen bestrijden, is een symptoombestrijding, maar haalt de oorzaak van het draadalg niet weg. Draadalgen beginnen te groeien als er een grote voedselrijkheid is, die niet allemaal door de zuurstofplanten opgenomen kan worden. Om draadalgen op een natuurlijke wijze te bestrijden, kunt u watervlooien aan het water toevoegen. De watervlooien eten de algen op en daardoor kunnen de andere planten groeien. Op deze manier draagt u bij aan een natuurlijke bestrijding van draadalgen.

Draadalgen bestrijden is erg belangrijk om de kwaliteit van de vijver op orde te houden. Draadalgen bestrijden kan gedaan worden door de waterhardheid te verbeteren. Daarnaast is het handmatig verwijderen van draadalgen ook een goede bestrijdingsmanier. Als laatste is het ook van belang voor de bestrijding van draadalgen om de sporen van de draadalgen te doden met behulp van een bestrijdingsmiddel. Als u op een natuurlijke wijze de draadalgen wilt bestrijden, kunt u watervlooien aan het water toevoegen.