Nexd media
Image default
Business / Business Services

Vonkenschermen

Een open haard draagt ongetwijfeld bij aan de look, feel en het comfort van je woning. Het is echter wel belangrijk dat je over de juiste voorzieningen beschikt om die open haard ook veilig te maken. Letterlijk met vuur spelen in de woning brengt immers nogal wat risico’s met zich mee.

Kies je voor een degelijk vonkenscherm, dan kan je er echter zeker van zijn dat je woning goed is beschermd tegen het vuur van de open haard. Ook garanderen vonkenschermen dat het vuur bovenaan de schoorsteen niet in contact komt met een eventuele rieten afdekking. Wat meer informatie over vonkenschermen is hier wel toepassing!

Alles over vonkenschermen

Een vonkenscherm is een scherm dat doorgaans uit gietijzer of RVS bestaat en als primaire functie heeft om opspelende vonken uit het haardvuur op te vangen. Op die manier wordt de ruimte rondom het haardvuur beschermd tegen brand. Er bestaan verscheidene soorten vonkenschermen, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen.

De beste vonkenschermen bestaan uit een soort van RVS gaas, met zo’n kleine openingen dat de meeste vonken worden tegengehouden. De vonken die wel door het gaas geraken, kunnen onmogelijk een risico vormen voor de ruimte rondom de open haard of een rieten afdekking. De betrouwbaarheid van een vonkenscherm wordt altijd gecontroleerd door de verzekering – dus je bent zeker dat je kwaliteit krijgt bij aankoop van een dergelijk scherm!

Daarbij zijn vonkenschermen ook in uiteenlopende afmetingen en van verscheidene merken verkrijgbaar, waardoor je ongetwijfeld de beste oplossing kan vinden voor jouw situatie. Kies je voor een degelijk vonkenscherm, dan zullen het comfort in je woning en de veiligheid van je open haard alleen maar verbeteren!