Nexd media
Image default
Business / Business Services

Tegels in de woon- en badkamer

Tegels in de woon- en badkamer

Inmiddels zijn tegels in de woonkamer niet meer weg te denken uit de interieurtrends. Vele mensen denken bij tegels aan de standaardruimtes. Zoals in de keuken of badkamer met wandtegels. Maar tegels in de woonkamer is ook in opmars. De echte trendsetters hebben in de woonkamer naast vloertegels ook wandtegels. Tegels zijn namelijk hygiënisch, duurzaam en erg gemakkelijk schoon te maken. Ideaal als kinderen regelmatig op de vloer spelen of visite de schoenen aanhoudt. Daarnaast zijn tegels er in diverse afmetingen en modellen waardoor wij altijd aan jouw wensen kunnen voldoen. 

 

Stijlvolle tegels in de woonkamer

Tegels in de woonkamer zijn erg geschikt als je vloerverwarming hebt of overweegt. De woonkamer is immers de ruimte waar je veel tijd doorbrengt. De warmte van een radiator stijgt richting het plafond waardoor je hard stoken moet. Maar vloerverwarming verwarmt de gehele oppervlakte van uw woonkamer. Deze investering kan een energiebesparing van 6 tot 15 procent opleveren. Daarnaast zijn tegels in de woonkamer erg stijlvol. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je kiezen voor grote vloertegels, maar ook formaten van mozaïek of smalle stroken. Tevens zijn er natuurstenen, keramieken, glanzende of juist matte vloertegels. 

 

De badkamer met wandtegels

Meer en meer mensen kiezen ervoor de badkamer met wandtegels te betegelen. Op deze manier verandert de badkamer in een ruimte waar je volledig tot rust komt. Dankzij de eindeloze mogelijkheden in bijvoorbeeld afmetingen en kleur kun je de badkamer met wandtegels voorzien welke passen bij jouw stijl en smaak. Je kunt één wand accentueren door bijvoorbeeld kleureffecten na te bootsen. Mozaïektegels zijn hierbij uitermate geschikt. De badkamer met wandtegels voorzien vereist een flinke dosis creativiteit. Speur daarom de vele interieurtijdschriften af voor meer inspiratie.

 

Kortom, de badkamer met wandtegels decoreren staat gelijk aan het inbrengen van sfeer en je eigen persoonlijkheid. Deze trend is absoluut blijvend vanwege de vele mogelijkheden. Je kunt wandtegels bedrukken en voorzien van reliëf. Ook kun je deze technieken combineren waardoor er een waar kunstwerk ontstaat. Het is dan ook niet gek dat je wandtegels ook terugziet in woonkamers. Alle muren in de woonkamer betegelen is wellicht een stap te ver. Echter kun je accenten leggen door één muur of bijvoorbeeld de schoorsteen te betegelen.  Op deze manier voorzie je je woning van een moderne en eigentijdse uitstraling.