Nexd media
Image default
Business / Business Services

Het beleid van Profuomo

Profuomo ontwikkelt constant nieuwe producten. Trends worden niet geschuwd, maar zeker niet klakkeloos gevolgd. Het merk is niet té modieus, maar ook niet té traditioneel. Het zit er net tussen in en dat is hetgeen wat Profuomo zo bijzonder maakt.

Profuomo bestaat als sinds 1935 en is een echte familienaam. Dag in dag uit wordt de eer aan deze familienaam vastgehouden. Naast dat een Profuomo overhemd een prachtig product is, volgt Profuomo ook een mooi beleid. Dat beleid is erop gericht om producten te ontwikkelen die duurzaam zijn voor degene die ze produceert en degene die ze draagt.

In het streven naar het ontwikkelen en produceren van mooie en duurzame producten, houdt Profuomo zijn productieketen voortdurend scherp op de volgende vier aspecten: sociaal, milieu, ethiek en fysiek.

Sociaal (Social Compliancy) aspect

Profuomo streeft ernaar dat de overhemden in fabrieken worden gemaakt waar de arbeidsomstandigheden goed zijn. Dit betekent dat de medewerkers een goed leven hebben, zowel tijdens het werk als na hun werk. Profuomo doet niet aan kinderarbeid en werkt met kledingfabrieken samen waar de medewerkers een goed salaris verdienen. Daarnaast streeft Profuomo er ook naar dat de omgeving veilig en netjes is. Dit voorkomt ongevallen, maakt de werkomgeving voor de arbeiders veel aangenamer en is bovendien vele malen mensvriendelijk. Tevens wordt er rekening gehouden met de werktijden. De arbeiders werken binnen normale werktijden. Daar wordt niet vanaf geweken.

Profuomo neemt actief deel aan het Business Social Compliancy Initiative (BSCI). Het Business Social Compliance Initiative (BSCI) is een initiatief van bedrijven die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden in de wereldwijde toeleveringsketen. Het doel hiervan is om de werkomstandigheden te verbeteren. Daarom worden de kledingfabrieken met grote regelmaat gecontroleerd door onafhankelijke instellingen. Zo ben je verzekerd van een eerlijk overhemd.

Milieu (Environmental Compliancy) aspect

Profuomo brengt alleen producten aan de man die veilig zijn voor mens en milieu. Profuomo gaat verder dan zich alleen maar houden aan de wettelijke eisen die zijn gesteld door de Europese overheid (REACH). Profuomo vindt namelijk dat het altijd beter kan.

Profuomo werkt daarom met een lijst opgesteld met stoffen die niet, of niet boven een bepaalde waarde, in de producten mogen voorkomen. Om te voorkomen dat er toch nog kledingstukken met de verkeerde waardes in de winkelrekken belanden, worden de producten met grote regelmaat getest door onafhankelijke testbureaus.

Ethisch (Ethical Compliancy) aspect

Het gaat bij Profuomo niet alleen om de samenstelling van een gewoon kledingstuk, maar ook om de herkomst van grondstoffen. Daarom streeft Profuomo naar een zo groot mogelijke transparantie.

Fysiek (Physical Compliancy) aspect

De kwaliteit van de producten vindt Profuomo ook ontzettend belangrijk. Deze kwaliteit is pas te meten en te beoordelen wanneer het duidelijk en inzichtelijk is aan welke eisen de producten moeten voldoen. Elk product wordt gecontroleerd en getest op dingen zoals kleurechtheid, treksterkte, krimp en pasvorm.

Alle eisen die Profuomo stelt voor de productie van de producten en de ten aanzien van de toeleveringsketen waarin deze producten worden geproduceerd, zijn vastgelegd in een gedragscode (Code of Conduct). In deze gedragscode (Code of Conduct) staat onder andere beschreven op welke wijze de deelnemers met hun klanten, hun personeel en met elkaar moeten omgaan. Daar wordt gekeken wat  hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en hun rol in de economie als geheel is.

https://overhemden.com

Gerelateerde artikelen

Animatie video van animatiestudio Donker Media

Camera lenzen

Een doelgerichte en pragmatische aanpak tijdens uw re-integratie 2e spoor