Nexd media
Image default
Business / Business Services

Plastische chirurgie meningen

Veel mensen hebben iets te zeggen over plastische chirurgie, ook wel cosmetische chirurgie. Dit zijn aanpassingen aan het lichaam, vaak door operaties, die voor de gezondheid niet nodig zijn, maar puur bedoeld zijn om het uiterlijk van een persoon te verbeteren. Er zijn ook operaties die hier een beetje tussenin zitten. Denk bijvoorbeeld aan een kinverkleining of een chirurgische kaakcorrectie. Dit heeft vaak een medische en een cosmetische reden om er iets aan te doen.

Jaren geleden was plastische chirurgie nog uniek en uitzonderlijk. Het werd destijds voornamelijk gedaan door celebrities, maar tegenwoordig is het ook voor het ‘gewone volk’ weggelegd. We kijken er niet meer zo van op als een vrouw haar borsten laat vergroten of als mensen fillers nemen. Toch zijn er nog veel verschillende meningen en vooroordelen over.

Sommige mensen zijn erg tegen dit soort ingrepen omdat ze vinden dat je niet moet sleutelen aan jezelf en dat je van jezelf moet kunnen houden zoals je bent. Het gaat om tevreden zijn met het lichaam dat je hebt. Ook vinden veel mensen het niet nodig en je loopt toch wel een risico door een ingreep te laten doen. Je ziet wel eens programma’s op de televisie met mensen waarbij de ingrepen verschrikkelijke gevolgen hebben gehad. Dit komt dan omdat de chirurg niet deskundig genoeg was en bijvoorbeeld de verkeerde spullen of technieken gebruikt heeft.

Andere mensen zeggen weer dat je moet doen wat je zelf wilt en waar je zelf gelukkig van wordt. Je doet er niemand kwaad mee, want het heeft alleen gevolgen voor jezelf, dus waarom zouden anderen hierover moeten oordelen. Ook zeggen ze dat het goed kan helpen voor mensen die onzeker zijn over een bepaald kenmerk van hun uiterlijk. Zij kunnen zich zekerder in hun lichaam gaan voelen na een paar aanpassingen aan hun lichaam.

https://orfeokliniek.nl