Nexd media
Image default
Business / Business Services

Ayahuasca kan je leven een andere wending geven

Het drinken van Ayahuasca was een van de meest transformerende gebeurtenissen in mijn leven.  Dat zeg ik niet zo maar. De afgelopen tien jaar heb ik een bibliotheek met boeken over persoonlijke groei gelezen, honderden uren lang gemediteerd, de wereld rond gereisd, met therapeuten gewerkt, persoonlijke groei workshops gevolgd en de lijst gaat maar door. In al dit staat een Ayahuasca-ervaring op zichzelf.  Begrijp me niet verkeerd, alles wat ik net heb opgesomd was cruciaal voor mijn persoonlijke ontwikkeling, maar de groei die ik na een Ayahuasca ceremonie bij Innerlijke Reis heb mogen ervaren, is niet te vergelijken met alles wat ik eerder heb gedaan. In heel korte tijd leerde ik meer over mezelf dan de voorgaande 7 jaar.

Ayahuasca verandert je eigenwaarde

Ayahuasca kan je leven veranderen. En ten goede, en dat is de reden waarom veel mensen zich erop richten. Maar de schaal en het tempo van transformatie kan je wereld op zijn grondvesten laten schudden. Soms opent het de doos van Pandora (ik denk hier aan verdrongen herinneringen), op een manier die je gevoel van eigenwaarde drastisch verandert. Dan is je blik op het verleden, je huidige acties en toekomstige mogelijkheden – allemaal aan herziening toe.

Niet voor iedereen geschikt

Het is niet voor iedereen. Tegen de tijd dat ik in aanraking kwam met dit drankje, had ik tientallen jaren persoonlijke en professionele ervaring met het werken met diverse genezende paden, waarvoor ik zeer dankbaar was. Als je niet veel werk aan jezelf hebt gedaan, kan het je katapulteren in de dringende behoefte om snel iets te doen. Ayahuasca is geenszins een toevallig iets. Ga er niet op af, tenzij je klaar bent om te werken met wat het onthult.

Reiniging

Bij mijn eerste ceremonie voelde ik me vaag tevreden omdat ik niet hoefde te braken. Sindsdien ben ik gaan inzien dat zuivering een belangrijk onderdeel van het proces is – en dat alles wat mijn lichaam verlaat voor eens en voor altijd bevrijd is.

Bewegen helpt

De eerste keer lag ik er bijna comateus bij. Sindsdien heb ik geleerd dat subtiele bewegingen – het rollen van het hoofd, het golven van de wervelkolom, het schommelen van de heupen – kunnen helpen stagnerende of vastzittende energie los te laten. Nogmaals, verschillende lichamen, verschillende energetische systemen. Voor sommige mensen is het absoluut recht en stilzitten door de hele ceremonie de juiste manier om te gaan. Gelukkig word je goed begeleid door de professionals van Innerlijke Reis.