Nexd media
Image default
Business / Business Services

Minder buitenspelen

Kinderen spelen tegenwoordig een stuk minder buiten dan vroeger. Ook jongeren en volwassenen komen minder buiten dan voorheen. Misschien denk je dat dit allemaal te wijten is aan technologische apparaten, want nu kunnen kinderen, jongeren en volwassenen zich uren vermaken door voor de televisie te hangen, door simpele spelletjes te spelen op een mobiele telefoon of door online games te spelen op hun computer of laptop. Maar er is uit recent onderzoek gebleken dat de technologie niet de enige of de voornaamste reden is dat we minder tijd buiten door brengen. De ouders van deze tijd hebben tegenwoordig te maken met een dilemma. Want aan de ene kant willen de ouders van nu hun kinderen de kans geven om kennis te maken met technologie, aangezien de wereld nu grotendeels afhankelijk is van technologische ontwikkelingen. Maar aan de andere kant willen de ouders van tegenwoordig ook juist dat hun kinderen een goede fysieke ontwikkeling krijgen door te spelen en buiten te zijn. Door te ravotten, te rennen en verstoppertje te spelen kunnen de kinderen hun fysieke ontwikkeling positief beïnvloeden. Maar de ontwikkeling dat kinderen minder tijd buiten door brengen, komt dus niet alleen door de online wereld. Maar ook door angst en tekort aan tijd van de vader en / of de moeder.

 

Een kind opvoeden heeft veel te maken met los laten. Je zoon of dochter buiten laten spelen is daar een belangrijk onderdeel van. Wanneer je kind altijd in huis is, kun je hem of haar altijd in de gaten houden. Achter de computer kunnen er weinig slechte fysieke dingen gebeuren zoals vallen of struikelen, maar buiten kan dit natuurlijk wel gebeuren. Kinderen kunnen zich buitenshuis sneller bezeren en pijn doen, maar dat is een deel van groot worden.

 

Wanneer je graag wilt dat je kinderen buiten spelen, maar tegelijkertijd dicht bij huis zullen blijven kan je voor buitenspeelgoed in de tuin kiezen zoals bijvoorbeeld een schommel kopen.

https://www.buitenspeelgoed.nl/