Nexd media
Image default
Business / Business Services

Hoe SIP Trunk en VoiP ‘van thuis uit werken’ tot een feest maakt!

SIP Trunk helpt elk bedrijf aan het behouden van talent in een competitieve economie. Gezien het ernstige tekort aan vaardigheden en het tekort aan talent in veel industrieën, is het vermogen om goede werknemers te behouden van cruciaal belang voor bedrijven. Naast compensatie spelen extraatjes en voordelen een belangrijke rol in dit proces. Sommige bedrijven gaan prat op hun bedrijfscultuur en kantooromgeving, terwijl andere meer vakantiedagen of pensioenpremies aanbieden om mensen aan te trekken. Een van de beste extra’s die je potentiële kandidaten zou kunnen bieden is de mogelijkheid om thuis te werken. Het wordt vaak met verschillende namen aangeduid: werken op afstand, telewerken, thuiswerken, enz. Maar het principe is hetzelfde.

SIP Trunk en VoIP: Groeiende trend

Met SIP Trunk is telewerken of thuiswerken een groeiende trend geworden over de hele wereld. Meer mensen dan ooit tevoren kiezen ervoor om af te zien van dagelijks woon-werkverkeer, de stress van het zitten in het verkeer en een kantooromgeving vol onderbrekingen. Dankzij cloud technologie, SIP Trunk en VoIP is thuiswerken mogelijk voor de meest uiteenlopende werkzaamheden. Er is geen reden meer waarom ten minste een paar werknemers niet regelmatig thuis kunnen werken.

Thuis werken: Voltijd of Deeltijd?

Niet alle taken kunnen door een werknemer worden uitgevoerd als hij niet op kantoor is. Maar als extraatje kun je toch flexibiliteit bieden. Ook thuiswerken hoeft niet permanent te zijn. Sommige medewerkers komen graag op kantoor – in ieder geval af en toe – om collega’s te ontmoeten of te werken aan belangrijke projecten.

Werknemers die thuiswerken, kunnen dat voltijds doen, enkele dagen per week (om rekening te houden met zaken als de zorg voor kinderen of bejaarde ouders) of zelfs af en toe (bijvoorbeeld in noodgevallen). In elk van deze situaties zullen werkgevers die de mogelijkheid van telewerken bieden, betere kandidaten aantrekken en behouden dan de concurrentie.

Hoe SIP Trunk en VoIP het werken vanuit huis mogelijk maakt

Pas sinds begin 21e eeuw beschikken we over de instrumenten waarmee medewerkers thuis kunnen werken. Met de opkomst van cloud diensten voor alles, van boekhoudsoftware, e-mail en CRM-tools tot zakelijke telefoonsystemen, kunnen uw medewerkers hun werk doen, ongeacht de locatie. Ze hoeven dus niet elke dag op kantoor te komen.

Met de komst van cloud telefonie, SIP Trunk, VoIP zien veel organisaties meer en meer de voordelen van thuiswerken. Bent u ook op zoek naar een win-winsituatie voor iedereen? Neem dan contact op met de professionals van De Nederlandse Provider.