Nexd media
Image default
Aanbiedingen

Effecten verzwaringsdeken

Verzwaringsdeken zijn steeds meer terrein aan het winnen aan populariteit voor het oplossen van stress, angst en slaapproblemen. Door deze populariteit is een enorm aanbod ontstaan van de verzwaringsdeken. In deze korte blog gaan we een aantal effecten beschrijven die je zal ervaren als je een verzwaringsdeken aanschaft. Lees hieronder snel verder

Voor wie is een verzwaringsdeken geschikt?

In feite is een verzwaringsdeken voor iedereen geschikt die een goede nachtrust wilt.  Mensen met bepaalde aandoeningen kunnen veel baat hebben bij een verzwaringsdeken en therapeuten kunnen een verzwaringsdeken aanraden aan personen met de volgende aandoeningen:

  • Autisme
  • Angststoornissen
  • PTST
  • ADHD
  • Depressies
  • Slapeloosheid
  • Sensorische integratiestoornissen

Een verzwaringsdeken kan dus zeer geschikt zijn voor personen met bepaalde aandoeningen, maar het kan ook heel goed zijn voor kinderen met deze aandoeningen. Het kind moet alleen niet jonger zijn dan twee jaar en meer dan 9 kilo wegen. Kinderen die jonger zijn dan twee jaar hebben nog niet veel kracht en nog niet alle motorische vaardigheden om de verzwaringsdeken van zich af te krijgen.

Vervang je eigen deken met een verzwaringsdeken?

Door de functie van de verzwaringsdeken zal je, je eigen deken vervangen. De techniek die gebruikt wordt bij de verzwaarde deken wordt “deep pressure stimulation” genoemd. Deze techniek oefent een diepe druk uit op je lichaam en zorgt ervoor dat je zenuwen ontspannen. De “deep pressure stimulation” bootst een therapeutische techniek na. Door deze techniek wordt angst verminderd, pijn verlicht en je stemming zal uiteindelijk beter worden. De aanschaf van een verzwaringsdeken is volgens ons dus een uitstekend idee.