Nexd media
Image default
Aanbiedingen

Werknemers voelen zich meer betrokken in een goede kantoorinrichting

Een goed ontworpen kantoor kan meer doen dan alleen de esthetiek van je werkplek verbeteren; het kan ook een positieve invloed hebben op de betrokkenheid van werknemers. Door de tijd te nemen voor de indeling, het meubilair en de inrichting van je kantoor, kun je een ruimte creëren die samenwerking en creativiteit stimuleert en tegelijkertijd het stressniveau verlaagt. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen.

 

Overweeg de indeling

De indeling van je kantoor speelt een grote rol in hoe werknemers met elkaar omgaan. Als je samenwerking wilt bevorderen, kies dan voor een open plattegrond met veel gedeelde werkruimte. Als je echter concentratie en individuele productiviteit wilt bevorderen, overweeg dan om werknemers hun eigen privé-kantoren of cubicles te geven. Een mix van zowel open als privé ruimtes is vaak ideaal, omdat het werknemers de mogelijkheid geeft om het type omgeving te kiezen dat op elk moment het beste bij hun behoeften past.

 

Meubilair is belangrijk

Het meubilair dat je kiest voor je kantoor moet comfortabel, stijlvol en duurzaam zijn. Laat de werknemers zo mogelijk meebeslissen over de keuze van het meubilair, zodat ze kunnen meebeslissen over wat ze dagelijks zullen gebruiken. Vergeet niet om naast de standaard bureaustoelen en bureaus ook banken en koffietafels toe te voegen aan gemeenschappelijke ruimtes, zodat er plekken ontstaan waar werknemers zich kunnen ontspannen en socialiseren.

 

Voeg wat groen toe

Studies hebben aangetoond dat het toevoegen van planten aan een kantooromgeving het moreel van werknemers kan verhogen en de cognitieve functie kan verbeteren. Als je niet veel natuurlijk licht in je ruimte hebt, kies dan voor onderhoudsarme vetplanten of luchtzuiverende planten die kunnen gedijen bij kunstlicht. Planten helpen niet alleen de luchtkwaliteit in je kantoor te verbeteren, maar geven ook kleur en leven aan de ruimte. Bekijk bij Kato de mogelijkheden van groen in het kantoor. 

 

Een goede kantoorinrichting 

Door de tijd te nemen om een kantoor in te richten dat de betrokkenheid van werknemers bevordert, creëer je een ruimte die meer als thuis voelt en minder als werk. Je werknemers zullen het waarderen dat je moeite hebt gedaan om een comfortabele en productieve werkomgeving te creëren, en jij zult er de vruchten van plukken in de vorm van een beter moreel en een hogere productiviteit.

 

https://katoprojecten.nl/