Nexd media
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over de Trachycarpus fortunei palmboom

De Trachycarpus fortunei palmboom is een populaire keuze voor tuinen en landschapsarchitectuur vanwege zijn winterhardheid en lange levensduur. Deze sterke boom is bestand tegen koude temperaturen en harde wind, waardoor hij een ideale keuze is voor wie in een extremer klimaat woont. Lees verder om alles te weten te komen wat je moet weten over de Trachycarpus fortunei palmboom!

 

De oorsprong

De Trachycarpus fortunei palmboom is inheems in Midden- en Zuid-China en in delen van Japan. Hij werd in 1846 in Europa geïntroduceerd door de Schotse plantenverkenner Robert Fortune. De Trachycarpus fortunei is lid van de Arecaceae familie, waartoe alle palmen, kokosnoten en andere planten uit dezelfde familie behoren. Het geslacht Trachycarpus bestaat uit ongeveer 15 soorten palmen.

 

Het hele jaar groen

De Trachycarpus fortunei is een groenblijvende palm die meestal 9-12 meter hoog wordt. De stam is bedekt met donkerbruine of zwarte vezels en heeft een diameter van 30-60 cm. De bladeren zijn handvormig, wat betekent dat ze een centrale as hebben met uitwaaierende blaadjes. De bladeren zijn donkergroen van kleur en kunnen tot 1 meter lang worden. De blaadjes zijn omrand met kleine stekels. De bloemen bloeien in de zomer en worden gevolgd door kleine gele of oranje vruchten. 

 

Een onderhoudsarme palm

De Trachycarpus fortunei is een gemakkelijke boom om te verzorgen en is relatief onderhoudsarm. Hij gedijt goed in de volle zon of gedeeltelijke schaduw en geeft de voorkeur aan vochtige, goed gedraineerde grond. Eenmaal gevestigd is deze boom droogtetolerant. Hij kan koude temperaturen tot -15 graden Fahrenheit (-26 graden Celsius) verdragen. De Trachycarpus fortunei palmboom is een uitstekende specimenplant of kan massaal geplant worden voor een dramatisch effect. 


Als je op zoek bent naar een winterharde palmboom die goed gedijt in koudere klimaten, dan is de Trachycarpus fortunei een prima optie! Deze stoere boom komt oorspronkelijk uit Centraal- en Zuid-China en kan temperaturen tot -15 graden Fahrenheit weerstaan. Met zijn donkergroene bladeren en opvallende gele vruchten is de Trachycarpus fortunei ook een mooie aanwinst voor elke tuin of landschap! Je kunt de Trachycarpus Fortunei kopen bij My Palmshop!