Nexd media
Image default
Business / Business Services

De spuitgieterij is niet meer weg te denken uit onze maatschappij

Jarenlange ervaring met diverse kunststoffen in combinatie met de kennis en creativiteit van hun ingenieurs, matrijs specialisten en projectmanagers leiden tot innovatieve, hoogwaardige kunststof spuitgieterij. De professionals van HSV-TMP doen er alles aan om samen met u een nog beter product te realiseren met behulp van nieuwe technologieën, frisse ideeën en intelligente oplossingen. Met slechts één partner voor productontwikkeling en productie kunt u vertrouwen op vlakke hiërarchie en efficiënte processen.

De spuitgieterij als hoeksteen van de samenleving

Kunststof is letterlijk de hoeksteen van onze samenleving geworden en daarmee ook de spuitgieterij. We gebruiken in ons dagelijks leven zoveel plastic producten dat het moeilijk voor te stellen is hoe ons leven eruit zou zien als het nooit zou zijn uitgevonden. Aangezien veel van onze dagelijkse producten van kunststof zijn gemaakt, is het gemakkelijk te begrijpen waarom het spuitgieten van kunststof een grote industrie is. Ongeveer 30% van alle kunststof producten zijn spuitgegoten. Van deze 30% wordt een groot deel van deze producten vervaardigd met behulp van aangepaste spuitgiettechnologie. Nadat het prototype is gefabriceerd en goedgekeurd, begint het spuitgietproces.

Een aantal stappen

De eerste stap in het spuitgietproces is het klemmen van de matrijs. Deze klemeenheid is één van de drie standaardonderdelen van de spuitgietmachine. Dit zijn de mal, de klemmen en de spuiteenheid. De klem houdt de mal vast terwijl het gesmolten plastic wordt geïnjecteerd, de mal wordt onder druk gehouden terwijl het geïnjecteerde plastic afkoelt. Daarna volgt de eigenlijke injectie van het gesmolten plastic. Het plastic begint dit proces meestal als pellets, die in een grote trechter worden geplaatst. De pellets worden vervolgens naar een cilinder gevoerd waar ze worden verwarmd tot ze gesmolten plastic worden dat licht in de vorm wordt geperst. Het plastic blijft in de vorm waar het onder druk wordt vastgeklemd tot het afkoelt. De volgende stappen bestaan uit de verblijfsfase, die er in principe voor zorgt dat alle holten in de mal gevuld worden met het gesmolten plastic. Na de verblijfsfase begint het afkoelingsproces en gaat het verder tot het plastic stolt in de vorm. Tot slot wordt de mal geopend en wordt het nieuw gegoten kunststof deel uit de mal gespoten. Het onderdeel wordt gereinigd van extra plastic uit de mal.

Neem bij vragen gerust contact op met de professionals van HSV-TMP.