Nexd media
Image default
Boeken en Tijdschriften

Bibliotheekoplossingen voor het inleveren en sorteren van bibliotheekmaterialen

Bibliotheken hebben in het verleden een aantal processen gehad die als tijdrovend werden beschouwd. Een van deze processen was het inleveren en sorteren van de bibliotheekmaterialen.

Inleveren en sorteren

Het sorteerproces kan veel tijd in beslag nemen. Met de juiste bibliotheek oplossingen kunnen boeken worden gescand waardoor het makkelijker wordt om bij te houden welke bibliotheekmaterialen zijn uitgeleend of (weer) in de bibliotheek aanwezig zijn. Het doel van het unieke sorteerproces is om er voor te zorgen dat de medewerkers van de bibliotheek zich kunnen bezighouden met hun kernfuncties. Een geautomatiseerde sorteerproces kan gemiddeld ongeveer 1.500 items per uur verwerken.

Een andere oplossing is het automatisch sorteren van boeken. Het automatisch laten lopen van de boeken heeft als gevolg dat de boeken in verschillende sorteerbakken terecht komen. Door dit te automatiseren die hier hand in hand mee gaat wordt dit nog beter. Een voorbeeld zijn de bakken waar de boeken in terecht komen hebben die de eigenschap hebben dat de bodem beweegt. Door de bewegende bodem is het zo dat naarmate de inhoud toeneemt de bodem zal zakken. Zo wordt de hoogte van de val van de boeken geminimaliseerd gezamenlijk met de kans op schade.

Bibliotheekoplossing: De 24/7 Bookdrop

De 24/7 Bookdrop is een systeem wat er voor zorgt dat er op elk moment van de dag boeken kunnen worden geretourneerd. Wanneer deze bibliotheek oplossing wordt toegepast is deze zowel binnen als buiten te vinden. Het grote voordeel hiervan is dat het met lichtindicators erg makkelijk is om te gebruiken. Het metaal van deze toepassing is weerbestendig en makkelijk te gebruiken. Dit technische hoogstandje is daarbij ook bestendig tegen vandalisme en is dus een veilige-, en nuttige investering. Deze bibliotheek oplossing is web based wat inhoud dat bewaking en onderhoud van software updates gaan via het internet. Deze updates kunnen dan ook worden uitgevoerd vanuit elke locatie waar er internet is.