Nexd media
Image default
Bedrijven

Wat is SEO? Marketingstrategieën én onderdelen

SEO is een belangrijk onderdeel van je marketingstrategie. De afkorting staat voor Search Engine Optimization en betekent dat het doel is om zo hoog mogelijk in Google te komen. Zo bereik je niet alleen potentiële klanten, maar ook concurrenten die misschien wel bovenaan zitten in de zoekresultaten. Het lijkt nu alsof iedere website over SEO gaat, maar wat precies is SEO? Waarom wordt het vaak verkeerd gebruikt? En waar moet je op letten bij het inzetten van SEO-strategieën?

Beter vindbaar worden via zoekmachines zoals Google.

SEO is eigenlijk heel simpel. Het gaat erom dat je website zo goed mogelijk vindbaar wordt in Google en andere zoekmachines. Dit doe je door de juiste zoekwoorden te gebruiken in je website, maar ook in je titels, meta descriptions en andere onderdelen. Google kijkt naar deze elementen om te bepalen welke resultaten het beste passen bij een bepaalde zoekopdracht. Bij het gebruik van de juiste zoekwoorden kom je dus hoger in Google terecht en dat zorgt ervoor dat meer mensen jouw website vinden. Je bereik wordt dus groter, maar ook je concurrentie neemt toe. De bovenkant is vrij stevig bezet, waardoor lagere resultaten niet erg goed scoren bij een zoekopdracht of inhoudelijk ondergeschikte websites er sneller uitvallen dan bedoeld was.

De zoekwoorden bepalen voor je bedrijf

Wanneer je over SEO gaat, is het belangrijk om goed na te denken over de zoekwoorden die je wilt gebruiken. Niet iedereen weet welke termen passen bij zijn of haar bedrijf en producten. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de concurrentie. Er zijn namelijk bepaalde zoekwoorden waar veel websites op gericht zijn, maar er zijn ook andere woordcombinaties die juist minder vaak voorkomen. Door slimme strategieën in te zetten, kun je ervoor zorgen dat je hoger in Google komt te staan dan je concurrenten.

Een effectieve en doelgerichte linkbuilding strategie

Eén van deze strategieën is linkbuilding. Dit houdt in dat je links naar je website plaatst op andere websites. Door goede links te hebben, wordt jouw website hoger geplaatst in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Zo trek je meer bezoekers naar je website en vergroot je ook nog eens je online vindbaarheid. Er zijn verschillende manieren om links te generen, maar het belangrijkste is om zorgvuldig te kiezen met wie je linkt. Door juist de websites te gebruiken waar veel bezoekers op af komen, worden jouw links ook sneller herkend door Google en andere zoekmachines. Kies dus voor relevante webpagina’s die goed scoren bij een zoekwoord!

SEO kan helpen om hoger in Google terecht te komen of erger: meer concurrentie langszij. De strategische keuze van SEO-strategieën moet zijn afgestemd op de doelstellingen van jouw bedrijf. Kies voor linkbuilding of een andere strategie en ga aan de slag!

Hoe je maandelijks aan betere posities in Google moet werken

Het is belangrijk om continue te blijven werken aan je SEO. Door maandelijks aan je posities in Google te werken, blijf je bovenaan staan of kom je dichterbij de top. Hieronder volgen enkele tips:

– Zoek de juiste zoekwoorden voor jouw bedrijf en producten

– Pas je website aan op deze zoekwoorden

– Plaats links naar je website op andere websites

– Monitor je resultaten en evalueer regelmatig wat wel en niet werkt

Als je deze tips opvolgt, kun je maandelijks aan je positie in Google werken en blijf je bovenaan staan of kom je dichterbij de top. Heb je hulp nodig bij het optimaliseren van jouw website? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder. SEO is belangrijk voor iedereen die online wil zijn. Niet alleen bedrijven, maar ook particulieren moeten rekening houden met hun vindbaarheid. 

Gerelateerde artikelen

Een ruim aanbod bij deze fietsenwinkel in Zuid-Holland

Hoelang duurt het om af te vallen?

Online adverteren