Nexd media
Image default
Bedrijven

Deze voordelen bieden tijdregistratiesystemen

Tijdregistratie, waarom zou je dit inzetten voor je bedrijf of organisatie? Allereerst is het verplicht je urenregistratie bij te houden. Dit omdat je dient te kunnen verantwoorden hoeveel je werknemers werken en of dit niet te veel uren zijn. Echter heeft het doen van je tijdregistratie ook veel voordelen te bieden voor jouw bedrijf of organisatie. Zowel werkgevers als werknemers profiteren van het doen van urenregistratie. In dit artikel vertellen wij je dan ook welke voordelen tijdregistratie en tijdregistratiesystemen hebben voor zowel jou als je personeel. Lees snel verder voor meer informatie.

Meteen inzicht in gewerkte uren

Een groot voordeel van tijdregistratie in het algemeen is dat zowel werkgevers als werknemers inzicht hebben in de gewerkte uren. Het liefst zien mensen zo snel mogelijk op hun salarisstrookje wat ze verdiend hebben. Met speciale tijdregistratie software en een app kan eenvoudig inzicht worden verkregen in de gewerkte uren en het salaris dat hierbij hoort. Dit levert geen discussies meer op, omdat het direct te zien is in de app. Indien er toch iets niet klopt, kan er snel geschakeld worden en hoeft er niet meer lang over terugrekenen gedaan hoeven worden om te kijken welke dag het betreft.

De voordelen voor jou als werkgever met tijdregistratie

Als je de werktijden van je personeel registreert, kun je direct inzien welke medewerkers op de werkvloer aan het werk zijn en wie thuis werken. Ook heb je de optie om gewerkte uren achteraf te declareren. Zo past de vorm van registratie ook bij de bedrijfsprocessen van je bedrijf of organisatie. Misschien denk je dat je met tijdregistratie software enkel de gewerkte tijden bijhoudt. Echter houd je ook de verlofuren van je personeel bij, alsmede de aan- en afwezigheid. Zo kan een planner meteen zien wie wel of niet ingezet kan worden. Middels urenregistratie kun je ook voldoende rust uren inplannen voor je werknemers Dit is zelfs verplicht en voorkomt te veel werken waardoor medewerkers een burn-out krijgen. Je kunt de tijdregistratie perfect koppelen aan de salaris interface. Dit zorgt ervoor dat er niet snel meer discussies ontstaan over het gewerkte aantal uren en het uitbetaalde salaris. Zowel de medewerkers als de administratie hebben ook inzicht in het tijdregistratiesysteem.

De voordelen voor je personeel

Ook voor je personeel hebben tijdregistratiesystemen diverse voordelen te bieden. De verschillende voordelen hiervan hebben wij hieronder voor je op een rij gezet.

Verlofuren inzien

Wanneer je als organisatie ervoor zorgt dat de uren nauwkeurig worden geregistreerd, wordt er meer informatie over de bezetting verkregen. Dit betekent dat het personeel niet meer een lang proces hoeft te doorlopen bij het aanvragen van verlof en ook de administratie dit niet meer hoeft te doen. Dit zorgt voor meer rust en duidelijkheid. Middels het tijdregistratiesysteem kan het personeel eenvoudig zelf verlof aanvragen. Deze aanvraag komt vervolgens meteen bij de juiste persoon terecht. Doordat er inzicht op de bezetting is, kan er dus snel worden geschakeld en kan de aanvraag snel worden goedgekeurd of afgekeurd. Zo hoeft het personeel niet telkens naar de manager voor meer informatie over de status van de aanvraag.

Personeel krijgt meer zeggenschap in het rooster

Door tijdregistratiesystemen kan je personeel een stuk flexibeler met hun dienste omgaan. Ze kunnen bijvoorbeeld eenvoudig diensten intern ruilen met andere collega’s of voorkeursdiensten opgeven. Dit zorgt er dus voor dat personeelsleden meer zeggenschap krijgen in het rooster. Door te zorgen voor meer flexibiliteit en zeggenschap voor je personeel, zullen zij meer verantwoordelijkheidsgevoel verkrijgen en zelf ervoor zorgen dat het rooster goed gevuld blijft.

Werknemers weten wat hun maandsalaris wordt

Omdat diverse soorten informatie beschikbaar zijn, waaronder de gewerkte uren, het uurloon, het rooster, voorwaarden van de cao, enz, kan inzichtelijk gemaakt worden wat het verwachte inkomen van de werknemer voor die maand is. Zo kan het personeel altijd snel inzien wat ze verdienen. Dit kan eventuele financiële zorgen bij personeel wegnemen, wat weer ten goede komt aan hun productiviteit op de werkvloer.

Maak gebruik van de primion software voor tijd- en urenregistratie

Ben je benieuwd wat de beste tijdregistratiesystemen zijn? De meest eenvoudige wijze om gewerkte uren te registreren, is door gebruik te maken van de tijdregistratie software van primion. Omdat wij een geautomatiseerd systeem voor tijdregistratie bieden, kun je de aanwezigheid en planning van medewerkers op een goedkope en eenvoudige manier in de hand houden. Ook in de avonden en weekenden. Dit gebeurt als je personeel hun aanwezigheid vastlegt in ons prime Time systeem voor tijdregistratie. Ons systeem is ideaal voor de administratie van gewerkte tijd. Dit geldt zowel voor vast als tijdelijk personeel. Zeg maar dag tegen de ouderwetse manier van tijdregistratie! Op basis van een digitale urenlijst kunnen medewerkers eenvoudig zelf hun uren bijhouden. Dit zorgt ervoor dat er een overzichtelijke urenregistratie voor de afdeling HR en de administratie ontstaat. Neem direct contact op met primion voor meer informatie over onze tijdregistratiesystemen of vraag meteen een DEMO bij ons aan!

https://www.primion.nl/