Wat is er zo uniek aan atex verlichting?

      Reacties uitgeschakeld voor Wat is er zo uniek aan atex verlichting?

Wanneer een lamp zone atex is, wil dat zeggen dat deze explosieveilig is. Deze lamp kan dan dus veilig gebruikt worden op locaties en in omgevingen waar een verhoogd risico op explosieven is. Het kan hierbij gaan om allerlei verschillende lampen. Van hanglampen tot zaklampen en van floodlights tot spotlight lampen. Op explosiegevoelige locaties is natuurlijk ook verlichting nodig, maar een doorsnee lamp kan daar niet goed functioneren. Iedere lamp heeft zo zijn eigen specifieke voordelen. De ene lamp is voornamelijk geschikt om grote oppervlaktes te verlichting, terwijl de andere lamp juist is bedoeld op een specifiek gedeelte op te lichten. Welke lamp voor jou geschikt is, hangt af van de eisen die je stelt aan een lamp. De een geeft de voorkeur aan een lamp die je kan verplaatsen, terwijl de ander juist liever een lamp heeft die constant op dezelfde plaats vast zit en ook maar 1 richting op wijst. Kortom: keuze genoeg in de Atex lampen, en er zal vast en zeker iets tussen zitten naar jouw smaak. 

Welke atex lampen zijn er zoal?

Zoals net al kort werd genoemd, zijn er verschillende soorten lampen verkrijgbaar. Maar, dit is natuurlijk een erg breed begrip. Hieronder staat de meest populaire zone atex lampen opgesomd.

–       Lineaire verlichting: deze lampen zijn zoals de naam al zegt lineaire, en je zou deze kunnen vergelijken met een grote plafondlamp met een rechthoekige vorm. Dit is een erg populaire zone atex lamp die vaak gebruikt wordt op verschillende locaties.

–       Buisverlichting: Het grote voordeel van deze lamp is dat je deze gemakkelijk kunt meenemen en verplaatsen. Er zijn varianten met en zonder snoer verkrijgbaar, dus het is maar net wat je zelf het fijnste vindt werken. Met een buislamp kan je moeilijk te bereiken plekken een stuk gemakkelijker bereiken.

–       Floodlights: Een floodlight lamp is erg populair vanwege het sterke materiaal waarvan deze gemaakt is. Daarnaast kan deze lamp ontzettend gericht een doel verlichten. Je ziet vaak dat een soort gelijke lamp wordt ingezet als soort spotlight lamp.

http://www.zone-atex.nl