Nexd media
Image default
Business / Business Services

Verlovingsringen in zilver of goud, wat kies jij?

De verlovingsring staat symbool voor de liefde. Rond het jaar 1477 ontstond het gebruik om je verloofde een ring met diamanten te geven. Tegenwoordig zijn verlovingsringen er in allerlei materialen, kleuren en designs. Vind jij het ook zo moeilijk om een keuze te maken tussen een zilveren of gouden verlovingsring? We leggen je uit wat het verschil tussen beiden is en welke ring het beste bij jou past.

Jouw eigen stijl

In de 16e eeuw werd er veel verwezen naar zowel zilveren als gouden trouwringen. In het begin van de 20e eeuw groeide de welvaart. Steeds meer mensen kozen voor een exclusieve verlovingsring. Halverwege de twintigste eeuw waren het de Hollywoodsterren die pronkten met hun diamanten verlovingsring. Vanaf de 21e eeuw maakt het niet meer uit hoe je verlovingsring eruit. Belangrijker is dat de verlovingsring precies aansluit op jouw stijl en wensen. In Nederland worden gouden en witgouden ringen het vaakst verkocht. Dit heeft te maken met de hardheid van zilver, die ten opzichte van goud een stuk lager is.

Aan de zilveren verlovingsring wordt Palladium toegevoegd. Hierdoor wordt het materiaal harder en is van een betere kwaliteit. De zilveren ring wordt vooral gekozen door mensen die uit geloofsovertuiging geen goud dragen. Ook kun je zilver gewoon mooier vinden of kies je hiervoor omdat het goedkoper is.

Toch liever een gouden verlovingsring

Kies je voor goud, dan is er een verschil tussen de gouden en witgouden verlovingsring. Witgoud is geelgoud dat door middel van rhodium, zilver of nikkel zijn witte kleur krijgt. De witgouden verlovingsring is iets duurder, omdat hier een extra arbeidsproces aan vooraf gaat. Een witgouden verlovingsring heeft de uitstraling van zilver maar de hardheid en kwaliteit van goud. De meeste diamanten verlovingsringen zijn van witgoud, omdat diamanten en witgoud een prachtige combinatie vormen. Uiteraard kun je ook kiezen voor de gouden diamanten ring, waarbij de edelsteen goed opvalt.

https://www.diamantendeals.nl