Nexd media
Image default
Business / Business Services

Escape Games : de sentatie van 2017

De real life escape game is een nieuw concept, overgewaaid uit Hongarije. Het is een spel waar deelnemers worden opgesloten in een kamer. De populariteit van deze zogenaamde ontsnapingskamers zijn de laatste tijd enorm toegenomen. Dit is niet vreemd, want een escape room is een leuk en spannend uitje voor jong en oud.

Geschiedenis van de real life escape room

De real life escape room is gebaseerd op online browser spellen. In de spellen op het internet, vaak gemaakt met flash of iets dergelijks, moet de speler eenzelfde doel uitvoeren. Door te klikken met de muis konden er verschillende puzzels worden opgelost. Het eerste echte spel werd gemaakt in Japan, door Takao Kato in 2006. Hij wilde de spanning van video games naar het echte leven brengen en richtte een bedrijf op die is gespecialiseerd in escape games. Dit bedrijf droeg de naam REG (Real Escape Game). Hij begon eerst met een paar kamers, maar snel werd zijn bedrijf uitgebreid. Het grote publiek werd enorm fan van dit concept en snel waaide het over naar Singapore en de V.S.

Escape rooms verschenen in 2011 ook in Hongarije en snel verspreidde het ook in Europa. In 2014 en 2015 verschenen er steeds meer rooms in Nederland. Zoveel zelfs dat er van een hype gesproken kon worden. Volgens bronnen is Nederland het dichtstbevolkte land met escape rooms. Anno 2017 telt er in ons land meer dan 500 kamers.

Beste escape rooms in Nederland

Zoals eerder genoemd heeft Nederland 500 escape rooms. Misschien zijn dit er te veel om een goede keuze te maken. Welke escape room is er leuk en welke nie? Hieronder volgt een selectie van leuke escape rooms in Nederland. 

Kasteel Huys ter Horst

Escape Room Kasteel Huys ter Horst telt verschillende attracties allemaal afspelend in de middeleeuwen. Zo kun je hier ontsnappen uit een kerker omdat je bent beschuldigd voor een zware moord. Of je kunt het opnemen tegen je vrienden in de battle-modus. Het hoofdspektakel van dit kasteel is El Penal, dit speelt zich af in het hele slot.

Xcape Logix

In Nijmegen zit Xcape Logix Nijmegen. Bij dit bedrijf vindt men de thema’s de Van Gogh code en Escape from the dark. De ene thema is gebaseerd op de mysteries omtrent de schilderijen van Vincent van Gogh. Bij de andere thema wordt je opgesloten in het donker. Voordat de seriemoordenaar terug komt moet je proberen te ontsnappen.

Rock City Escape

Voor een enge ervaring kan men naar Rock City Escape Amersfoort. Een van de kamers is de enge Bloody Mary room. In het klooster huist de wraakzuchtige geest van Bloody Mary. Met een spannend verhaal over schuldgevoel en angst zorgt deze room zeker voor een spannende middag.

Als je een keertje in desbetreffende steden bent, dan kan ik je deze escape rooms zeker aanraden. Maar anders zijn er nog genoeg andere escape rooms te doen over heel Nederland.