Nexd media
Image default
Zakelijk

Waarom samenwerken met een product engineering bedrijf belangrijk is

Hoe goed ben jij bekend met product engineering? Product engineering houdt in: de volledige ontwikkeling van een product. Dit doe je het beste in samenwerking met een ervaren en betrouwbare partner. Op zoek naar de beste engineeringspartij? Kies voor samenwerking met QDP. Specialiteit: het ontwikkelen van de nieuwste, meest geavanceerde elektronica producten en het verrichten van bijbehorende technische werkzaamheden. Je wordt van A tot Z ondersteund: van concept tot productie en alle tussenliggende hordes die hierbij genomen dienen te worden. De mogelijkheid om werk gedeeltelijk uit te besteden, is er ook. Bij de partij in kwestie krijgen opdrachtgevers de vrijheid en behouden zij zowel controle als initiatief.

Product engineering: compleet verzorgdedienstverlening

Gespecialiseerde ontwikkelpartijen werken met volle overtuiging aan de totstandkoming van de mooiste en meest uitdagende projecten. Nieuwe elektronica op de markt brengen is meer dan alleen productie. Zaken die ook een centrale rol spelen, zijn logistiek, efficiëntie, betrouwbaarheid en natuurlijk kwaliteit. Een succesvolle samenwerking begint bij stap één.  Kies je voor genoemde partij, dan staat er een team van engineering professionals met elk eigen specialismen en unieke kennis voor je klaar. Deze vullen elkaar en je product naadloos aan. Bij de ontwikkeling van een nieuw product wordt altijd uitgebreid gekeken naar de kernwaarden en wensen van het product. Waar nodig wordt ook aan redesign gedaan: het opnieuw op de markt zetten van een bekend en bewezen product in een nieuw, verbeterd ‘jasje’.

Uitgebreid testen en analyseren

Product engineering brengt een hele hoop uitdagingen met zich mee. Het is, zoals gezegd, een lang en uitgebreid proces. Er zitten verschillende haken en ogen aan: een klein foutje kan al grote gevolgen hebben. Om te ontdekken hoe een product verbeterd kan worden, dien je het uitgebreid te testen. Die tests dienen vervolgens uitgebreid geanalyseerd te worden. Er zijn eigenlijk altijd verschillende testrondes nodig om een product zo goed mogelijk te finetunen. Product engineering is per definitie maatwerk. Dat houdt in dat elk product anders is. Welke kosten je ervoor kwijt bent, is afhankelijk van de specificaties.

Daarom samenwerken

Een product engineering bedrijf heeft per definitie een kritische en onafhankelijke kijk op een product. Kritisch ben jij, als maker, natuurlijk ook. Maar onafhankelijk? Dat niet. Twee paar ogen zien meer dan één. Als je verschillende specialisten met uiteenlopende expertises loslaat op één product, dan is je bereik optimaal. Als maker blijf je uiteraard nauw betrokken bij het gehele proces en bepaal je onder meer materiaalkeuze, afmeting, productietechniek en nabehandeling.