Nexd media
Image default
Zakelijk

De efficiëntie van je onderneming verbeteren met Robotic Process Automation

Voor alle bedrijven geldt dat ze stelselmatig op zoek zijn naar mogelijkheden om de efficiëntie van hun onderneming te verbeteren. Door de jaren heen zijn er verschillende manieren op de markt  verschenen om dit voor elkaar te krijgen. Door het toepassen van de juiste systemen of technieken is het niet alleen mogelijk om de efficiëntie van je bedrijf te verbeteren, daarnaast kan er ook nog op tal van andere gebieden een meerwaarde worden gecreëerd. Wil jij hier ook graag meer over te weten komen? Dan is het zeker interessant om je even te verdiepen in de mogelijkheden en voordelen die Robotic Process Automation met zich meebrengt. 

RPA maakt het uitvoeren van bedrijfsprocessen veel accurater 

Op het ogenblik dat je ervoor kiest om gebruik te gaan maken van RPA zal je tot de vaststelling komen dat je bedrijfsprocessen heel wat accurater uitgevoerd zullen kunnen worden. Dat is het gevolg van het feit dat robots een gedefinieerd script volgen. Dit gebeurt uiteraard zonder dat er fouten worden gemaakt. We zouden dan ook perfect kunnen stellen dat je door het toepassen van RPA ervoor kan zorgen dat menselijke fouten uitgeschakeld kunnen worden. Neem nu bijvoorbeeld het schrijven van bepaalde documenten. Indien dit door een persoon gebeurt bestaat het risico altijd dat er bepaalde fouten in zullen sluipen. Dat is niet het geval wanneer er sprake is van robots die het document voor je schrijven. Voor organisaties geldt dat ze ontzettend veel vertrouwen hebben in zogenaamde bouts om hun processen op een accurate manier uit te kunnen voeren. 

Robotic Process Automation kan leiden tot meer klanttevredenheid

Wanneer er tegenwoordig bepaalde diensten worden aangeboden of bepaalde producten worden verkocht aan klanten is het zo dat je daarbij doorgaans rekening moet houden met twee concrete eisen. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. De diensten of producten moeten zo kwalitatief en / of betrouwbaar mogelijk zijn; 

  2. De gevraagde dienst of het gevraagde product moet zo snel mogelijk geleverd worden;

Het spreekt voor zich dat het efficiënter maken van je bedrijfsprocessen in de praktijk niet mag leiden tot bijvoorbeeld een gebrek aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Tegelijkertijd moet er echter wel voor worden gezorgd dat hetgeen waar men behoeften aan heeft sneller kan worden geleverd. Wanneer je de mogelijkheden gaat benutten die intelligent automation voor jou in petto heeft zal je meteen tot de vaststelling komen dat er zonder probleem aan al deze verwachtingen tegemoet kan worden gekomen. 

Hoe staat het precies met de terugverdientijd?

Eén van de belangrijkste redenen waarom bedrijven op vlak van efficiëntie vaak een beetje achterop hinken is het gevolg van het feit dat er niet alleen zeer aanzienlijke investeringen zijn vereist, daarnaast is ook de terugverdientijd vaak ontzettend lang. In vergelijking met de traditionele oplossingen die er op de IT-markt worden aangeboden kunnen we vaststellen dat robots over een merkelijk snellere terugverdientijd beschikken. Voor een gemiddelde robot geldt dan ook dat ze een terugverdientijd heeft van tussen de zes en achttien maanden. Dit zorgt ervoor dat je de efficiëntie van je onderneming meteen naar een aanzienlijk hoger niveau kan tillen zonder dat je daarvoor jarenlang moet blijven aflossen zonder over een direct financieel voordeel te beschikken.

Bron: artikelen.org