Nexd media
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat gebeurt er na een EBI inspectie?

Een EBI inspectie is de allereerste inspectie waaraan een installatie wordt onderworpen. Deze Eerste Bijzondere Inspectie vindt plaats binnen een tijdsbestek van 6 weken nadat de installatie in bedrijf is gesteld. EBI inspecties zijn wettelijk verplicht. Wanneer deze inspectie is uitgevoerd door een SCIOS gecertificeerd partner, wat verplicht is, dan wordt deze geregistreerd. Toezichthouders en milieuambtenaren hebben inzicht in dit registratiesysteem, waardoor zij kunnen zien dat u aan de verplichting heeft voldaan. K.K. Brandertechniek uit Vught kan de EBI inspectie als SCIOS gecertificeerd bedrijf voor u uitvoeren.

Na de EBI inspectie neemt de PI het over

Als de EBI inspectie is uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf, dan komt deze inspectie niet meer terug. De uitgebreide inspectie is slechts eenmalig nodig. Hierna wordt de EBI inspectie opgevolgd door de PI, ook wel de periodieke inspectie. Dit wordt in de meeste gevallen gecombineerd met PO, ofwel periodiek onderhoud. In beide gevallen wordt gebruik gemaakt van het basisrapport dat is opgesteld aan de hand van de EBI inspectie. Een gecertificeerd partner, zoals K.K. Brandertechniek uit Vught, stelt dit rapport op aan het einde van de Eerste Bijzondere Inspectie (EBI). Hoe vaak een periodieke keuring plaats moet vinden is afhankelijk van de specifieke installatie. Voor diverse installaties is eens per twee jaar vereist, terwijl andere installaties eens per vier jaar moeten worden geïnspecteerd.

Alle keuringen en inspecties worden geregistreerd

Laat u de keuringen en inspecties uitvoeren door een door SCIOS gecertificeerd bedrijf, zoals de specialist uit Vught? Dan worden alle activiteiten bij keuringsinstituut SCIOS geregistreerd in een speciaal hiervoor bedoeld afmeldsysteem dat door toezichthouders en milieuambtenaren kan worden geraadpleegd. In de meeste gevallen vinden er dan ook geen extra controles binnen uw bedrijf meer plaats, waardoor u hier niet door belemmerd wordt in uw activiteiten. U kunt direct een afspraak maken voor een EBI inspectie en periodieke keuringen en onderhoud naar wens inplannen.

https://kkbrandertechniek.nl/

Gerelateerde artikelen

Verlicht uw huis met een industriƫle kroonluchter van dit atelier

Laat uw mestput of mestbak ledigen door deze specialist

Een archief digitaliseren volgens de huidige wet- en regelgeving