Nexd media
Image default
Zakelijk

Tips om jouw bedrijfspand te verduurzamen

Heb je op dit moment de beschikking over een prachtig bedrijfspand? Merk je alleen op dat het bedrijfspand echt veel te veel energie verbruikt? En wil je naar jouw klanten graag ook een duurzaam karakter uitstralen? Dan doe je er verstandig aan om jouw bedrijfspand te verduurzamen. Iets waar veel andere ondernemers óók voor kiezen.

Bij het verduurzamen van een bedrijfspand denk je mogelijk al direct aan de standaard maatregelen. Logisch op zich, maar het kan ook anders. Dat heeft men bij bijvoorbeeld www.leddisplayexpert.nl ook door. Via deze website kun je inspiratie op doen voor handige manieren om reclame te maken én om jouw bedrijfspand te verduurzamen.

Tip 1: kies voor energiezuinige apparaten en machines

Sowieso is het aan te raden om louter voor energiezuinige apparaten te kiezen. Denk hierbij aan energiezuinige lampen in jouw bedrijfspand, maar ook aan energiezuinige machines. Als je met alle apparaten en machines een beetje energie weet te besparen, is dit aan het einde van het jaar behoorlijk veel energie. Daarmee weet je de investering in dergelijke apparaten en machines ook weer terug te verdienen!

Tip 2: ga bewust om met energie

Ook is het aan te raden om in jouw bedrijfspand bewust met de energie om te gaan. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor al jouw medewerkers. Maak hen er dan ook bewust van. Mogelijk kun je hier zelfs een wedstrijd van maken. Indien jouw team een bepaalde hoeveelheid energie weet te besparen, krijgen zij een bonus. Door een dergelijke wedstrijd in het leven te roepen, gaat écht iedereen bewust met energie om. Precies hetgeen je wilt.

Tip 3: kijk eens naar zonnepanelen

Heb je een bedrijfspand met bijvoorbeeld een plat dak? Dan is dat ideaal om meerdere zonnepanelen op het dak te leggen. Daarmee ben je in staat om jouw eigen energie op te wekken. Ideaal! Wist je dat je ook voor een LED scherm met zonnepaneel kunt kiezen? Als je daarvoor kiest, geniet je eigenlijk van twee voordelen. Enerzijds kun je met het LED scherm perfect reclame maken, terwijl je anderzijds met het LED scherm zelf energie op weet te wekken. Een win-win situatie dus!

Gerelateerde artikelen

De efficiëntie van je onderneming verbeteren met Robotic Process Automation

4 voordelen van een goede bedrijfsruimte

Wat is belangrijk voor een factuur maken?