Nexd media
Image default
Zakelijk

Wat is belangrijk voor een factuur maken?

Als bedrijf zijnde is het belangrijk om een manier te vinden waarop je kan zorgen dat jouw klanten hun betalingen voldoen en dat dit ook op tijd gebeurt. De meest professionele manier om dit te doen is middels een factuur maken. Hierop kun je alle gegevens zetten die voor de klant belangrijk zijn om de betaling te kunnen voldoen.

Wat staat er op een factuur?

 

Er zijn geen regels wat betreft vereiste informatie die op een factuur moeten staan. Het is vooral belangrijk wat jij wil dat de klant weet. Er zijn wel een aantal meest voorkomende gegevens die je op je facturen kunt zetten. Dit zijn de eigen bedrijfsgegevens, het adres van de klant, de titel van de factuur, het factuurnummer, de factuurdatum, de factuurregels en de totaalbedragen.

 

Daarnaast worden er een aantal extra gegevens aangeraden om tijdens het factuur maken erop te plaatsen. Hieronder vallen de betaaltermijn en vervaldatum, de betalingscondities, het klantnummer, specificaties, een inleidende en afsluitende tekst en het bedrijfslogo.

 

Het komt helaas weleens voor dat klanten facturen niet op tijd betalen. Als dit een vaker voorkomend probleem is, wordt het aangeraden om in ieder geval de betaaltermijn en vervaldatum op de factuur te vermelden. Wanneer dit duidelijk is vermeld, zal de klant er hopelijk sneller rekening mee houden om de betaling op tijd te voldoen dan wanneer er bijvoorbeeld staat ‘binnen X dagen’.