Waarom bloggen belangrijk is

      Reacties uitgeschakeld voor Waarom bloggen belangrijk is

Binnen SEO is bloggen een groot onderdeel. Deze blogs hebben zo hun voordelen. Ze zijn leuk om te lezen, maar daarnaast bieden ze jouw bedrijf ook veel voordelen. Een aantal van deze voordelen bespreken we in deze blog.

Voordeel 1: vindbaarheid

Jouw blogs kunnen ook ranken binnen Google. Als jouw blog over een specifiek onderwerp gaat waar vervolgens op gezocht wordt in Google kunnen deze mensen terechtkomen bij jouw blog. Wanneer deze mensen dan jouw blog lezen zijn ze op jouw website. Ze zoeken niet voor niets op dat specifieke onderwerp. Wellicht scrollen ze nog even verder over jouw website en misschien wordt het zo wel een potentiële klant.

Voordeel 2: websitebezoekers

Blogs kunnen zorgen voor meer websitebezoekers. Wanneer je beter vindbaar bent in de organische resultaten, dan kan dit zorgen voor meer websitebezoekers. Ook kun je bijvoorbeeld op jouw social media kanalen delen dat je een blog hebt geschreven met een link naar de blog op jouw website. Wanneer iemand op deze link klinkt komt deze persoon zo op jouw website.

Voordeel 3: actualiteit

Wanneer je regelmatig een blog plaatst op jouw website blijft jouw website actueel en actief. Dit vinden websitebezoekers belangrijk. Het lijkt namelijk alsof de website professioneler is. Er komt nieuwe informatie op te staan en er is wat te lezen.

Een blog schrijven kan echter veel tijd en moeite kosten. Bovendien zijn er marketingbureaus zoals een marketing bureau in Geleen die deze taken op zich kunnen nemen. Een marketingbureau zorgt voor SEO, waar bloggen een groot onderdeel van uitmaakt. Denk er daarom dus eens over na om een marketing bureau in Geleen in te schakelen voor zulk werk.

https://web-wings.nl/