Nexd media
Image default
Marketing

Wat is een Sales Funnel en hoe werkt het precies?

In de wereld van online marketing is er een term die je vast wel eens hebt horen vallen: de Sales Funnel. Maar wat is een Sales Funnel? En hoe werkt het precies? In deze blog gaan we dieper in op de betekenis van Funnel (Sales), de drie pijlers waaruit het bestaat en waarom wij denken dat het een goede investering is voor jouw bedrijf.

Om te beginnen, wat is een Sales Funnel precies?

Een Sales Funnel is een term voor het traject dat een potentiële klant aflegt voordat deze een aankoop doet bij jouw bedrijf. Deze funnel begint bij het eerste contactmoment dat een potentiële klant met jouw bedrijf heeft en eindigt bij de uiteindelijke aankoop. Het doel van een Sales Funnel is om leads om te zetten in trouwe klanten die regelmatig bij jouw bedrijf bestellen.

Een Sales Funnel bestaat uit drie pijlers:

De top van de funnel, de midden van de funnel en de onderkant van de funnel. De top van de funnel is het eerste contactmoment van een potentiële klant met jouw bedrijf. Hier komt hij of zij in aanraking met de producten of diensten die jij aanbiedt. De midden van de funnel is het gedeelte waarin je potentiële klanten verleidt om bij jouw bedrijf te blijven en stap voor stap te laten zien waarom ze voor jou moeten kiezen. Tot slot de onderkant van de funnel, waar de potentiële klant overtuigd is van jouw product of dienst en zodoende over gaat tot de aankoop.

Waarom zouden bedrijven moeten investeren in een Sales Funnel?

Simpelweg omdat het de beste manier is om leads om te zetten in loyale klanten. Door het gebruik van een Sales Funnel kun jij jouw potentiele klanten gerichter en persoonlijker benaderen. Het traject dat een prospect aflegt, is daarbij opgebouwd uit verschillende fases waarbij jij hem of haar steeds meer informeert over jouw product of dienst. Door het neerzetten van de juiste elementen, zoals een duidelijke call to action, kom je uiteindelijk uit op een “high quality lead”. Dit is een potentiële klant die zeer geïnteresseerd is in jouw product of dienst.

In het kort

Een Sales Funnel is een methode om meer naamsbekendheid te creëren en leads om te zetten in klanten. Het bestaat uit drie pijlers die ervoor zorgen dat jouw potentiële klanten in contact komen met jouw bedrijf en uiteindelijk ook overgaan tot aankoop. Het gebruik van een Sales Funnel is een slimme investering voor jouw bedrijf omdat het zorgt voor gerichte en persoonlijke benadering van jouw klanten.

Veelgestelde vragen over Funnel (Sales)

1. Moet ik technische kennis hebben om een goede Sales Funnel op te zetten?
Nee, dit is niet nodig. Er zijn verschillende tools beschikbaar die je helpen bij het opzetten van een Sales Funnel.

2. Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie van een Sales Funnel?
Dit is afhankelijk van jouw bedrijf en de producten of diensten die je aanbiedt. Over het algemeen duurt het enkele weken tot maanden voordat je resultaat ziet.

3. Kan ik een Sales Funnel gebruiken voor verschillende producten of services?
Ja, een Sales Funnel kan worden gebruikt voor verschillende producten of diensten die je aanbiedt. Het is wel belangrijk om voor elk product of elke dienst een aparte Sales Funnel op te zetten.

Conclusie

Een Sales Funnel is een methode om meer naamsbekendheid te creëren en leads om te zetten in klanten. Het bestaat uit drie pijlers die ervoor zorgen dat jouw potentiële klanten in contact komen met jouw bedrijf en uiteindelijk ook overgaan tot aankoop. Het gebruik van een Sales Funnel is een slimme investering voor jouw bedrijf omdat het zorgt voor gerichte en persoonlijke benadering van jouw klanten. Het is niet nodig om technische kennis te hebben om een goede Sales Funnel op te zetten. Door het gebruik van diverse tools kun je hier zelf mee aan de slag. Verder kun jij een Sales Funnel gebruiken voor verschillende producten of diensten die je aanbiedt. Maak voor elk product of dienst wel een aparte Sales Funnel!