Nexd media
Image default
Marketing

Een website bouw je niet zelf, laat dit een specialisten over!

Toegegeven; met misschien wat online hulp kan iedereen tegenwoordig wel een website maken. Een gelikte website zelfs. Wil je echter online goede zaken doen, dan komt daar nogal wat meer bij kijken! Een website laten maken door een specialist is dan ook het beste wat je kunt doen als ondernemer. Het bespaart je tijd en energie en bovendien weet je dan ook dat jouw nieuwe website gevonden wordt binnen de resultaten van de verschillende zoekmachines.

Een goede website is goed vindbaar

Wil je een WordPress website laten maken? Wil je een webshop bouwen? Schakel dan een professional in. Dan weet je in elk geval zeker dat je een SEO geoptimaliseerde website in handen krijgt. De vindbaarheid is belangrijker dan een mooi logo en allerlei bewegende beelden. Je hebt immers een website om handel te doen, om producten of diensten te slijten. Dat kan alleen als jouw nieuwe website ook goed vindbaarheid is.

Search Engine Optimization

SEO betekent Search Engine Optimization. In goed Nederlands is dat zoekmachineoptimalisatie. Het doel van SEO is helder; het bevorderen van de vindbaarheid van jouw website. Goede SEO betekent al snel dat je meer bezoekers op jouw website krijgt. En hoe meer bezoekers je krijgt hoe groter de kans is dat je meer omzet gaat maken.

Zorg dat de website altijd technisch in orde is

Binnen SEO zijn een aantal zaken erg belangrijk. Zo dient een website altijd technisch perfect te zijn. Goed voorbeeld daarvan is wel de laadtijd. Het mag nooit te lang duren voor een pagina geladen is. Moet een ongeduldige bezoeker namelijk te lang wachten, dan wordt weggeklikt en doet men gewoon zaken bij een concurrent met wel snelle laadtijden. Er dient gewerkt te worden met sitemaps en de navigatie van de website dient gewoon goed te zijn. Succes van een website betekent altijd dat de website technisch gewoon perfect is.

Unieke content is zeer belangrijk

In het kader van SEO is ook goede content uitermate belangrijk. Mensen zoeken antwoorden op vragen. Dat betekent dus dat jij informatie moet bieden. Dat je unieke teksten hebt, teksten die informeren en die lezenswaardig zijn. Kun je dit zelf niet? Ook dan kun je aankloppen bij een online marketing bureau. Zij hebben vaak tekstschrijvers in dienst die dit voor je in orde kunnen maken. Onderschat het belang van goede content niet. Hoe meer je biedt, hoe beter. Mits het uiteraard maar relevante informatie is.

Zorg voor voldoende betrouwbare backlinks

Ook de autoriteit van jouw website is belangrijk. Linkbuilding is in dat kader erg belangrijk, Hoe meer betrouwbare backlinks je hebt, hoe beter jouw website door Google gewaardeerd wordt. En hoe meer waardering je krijgt van Google, hoe hoger je uiteindelijk binnen de zoekresultaten komt. En dan komt online succes echt binnen  handbereik. SEO kost tijd en vraagt specifieke kennis. Je kunt dit zelf doen, het is echter beter om dit uit te besteden. Anders kom je niet meer aan jouw eigenlijke werk toe en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Gerelateerde artikelen

5 dingen die een marketingbureau Lelystad voor je kan doen

SEO-analyse zelf maken of beter uitbesteden?

De nieuwe en de oude media: 2 handen op 1 buik!