Nexd media
Image default
Mode en Kleding

Wat is een plunge bh?

Wat is een plunge bh?

Heb jij binnenkort een feestje en ben je op zoek naar een prachtige sjieke jurk? Vergeet dan niet ook te denken aan je lingerie. Een goede bh, maakt namelijk een wezenlijk verschil of je jurk gewoon goed zit of prachtig valt. Wanneer je namelijk kiest voor een jurk met diep v-hals, dan zal je al snel merken, dat dit wanneer je een normale bh draagt vaak niet zo heel erg mooi valt. Het dragen van een plunge bh is dan een goede manier of ervoor je te zorgen dat je outfit net dat stukje extra heeft, waar je al zo’n lange tijd naar op zoek bent. Omdat voor velen een plunge bh nog relatief onbekend is, gaan we er in dit artikel wat verder op in en benoemen we ook tevens de voordelen.

Wat doet een plunge bh?

Nu je weet wat een plunge bh is, is het ook handig te weten wat een plunge bh nu exact doet. Doordat de cups van deze bh half zo groot zijn, dan bij een normale bh zorgt deze bh ervoor dat je op een natuurlijke manier een decolleté creëert. Dit is vooral geschikt voor zoals reeds eerder benoemd jurken en shirts met een diepe v-hals. De plunge bh zorgt ervoor dat je door de schuine cups voldoende ondersteuning krijgt en ook tevens een stukje meer van je huid ziet. Deze combinatie zorgt ervoor dat je binnenkant van je borsten een stuk beter zichtbaar is, waardoor je een uitdagend en toch stijlvolle look creëert. 

Plunge bh versus push up

Er heerst nog wel eens de nodige discussie over het feit of een plunge bh niet hetzelfde is als een push up bh, maar dit is absoluut niet het geval. Een push up bh, heeft namelijk in tegenstelling tot een plunge bh vulling die ervoor zorgen dat je borsten wat extra worden gelift. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een sport bh en een compressie bh. Er wordt vaak gedacht dat deze beide bh’s hetzelfde zijn, maar ook hier zitten wezenlijke verschillen. In een sport bh hardlopen is namelijk een stuk aangenamer kunnen we je verzekeren, dan wanneer je kiest voor een compressie bh.

Verschillende maten

Net als bij iedere bh, heeft ook de plunge bh verschillende maten. Echter kan het wel zo zijn, dat je voor een grote maat naar een speciale lingeriezaak moet om deze te kunnen aanschaffen. Borsten met de maat cup k, zullen doorgaans niet in een ‘normale’ lingeriewinkel terecht kunnen en dienen op zoek te gaan naar een zaak voor grote maten.