Veiligheid is cruciaal in elk bedrijf

      Reacties uitgeschakeld voor Veiligheid is cruciaal in elk bedrijf

Het maakt niet uit wat voor bedrijf je hebt, veiligheid is het belangrijkste wat er is. Overal kan er wel iets mis gaan, op elk moment. Sommige problemen kun je niet ontlopen, maar de meeste problemen kun je wel voor zijn. Als je namelijk goed nadenkt kun je inzien wat je moet doen om geen ongevallen of problemen te creëren. Door de juiste informatie op een veiligheidsinformatieblad te vermelden maak je al een goed begin.

De werknemers hebben dan in 1 overzicht wat er allemaal gaande is in en rondom het bedrijf. Dit in de productie en de producten waar ze mee werken.  Door dit in verschillende talen te vermelden weet je zeker dat iedereen begrijpt wat er op het veiligheidsinformatieblad staat.

Volgens de wet- en regelgeving

Een veiligheidsinformatieblad kun je niet zomaar opstellen in Word en klaar. Hier zijn strenge wet- en regelgeving aan verbonden vanuit Nederland en de EU. Zeker als je internationaal handelt met je bedrijf kan dit een grote frustratie opleveren. Gelukkig zijn er professionele bedrijven die je kunnen helpen doordat zij alle wetten en regels weten.

Zij doen een bedrijfslay-out en product specificatie waarna zij het juiste veiligheidsinformatieblad opstellen die jij nodig hebt. Dit doen zij met de juiste taalgebruik, terminologie en juiste wet- en regelgeving. Dit per land specifieke informatie van nationale overheden en instituten. Dit is zeer belangrijk wanneer je met chemische of gevaarlijke producten werkt zodat het personeel in het desbetreffende land weten waar ze mee werken.

https://www.devibfabriek.nl/veiligheidsinformatiebladen-opstellen/