Nexd media
Image default
Beauty en verzorging

Last van haaruitval na corona?

Het is alweer een tijdje geleden dat Corona haar intrede maakte in ons dagelijks leven. In de loop van de tijd maakten we kennis met het virus en begonnen we er steeds meer over te leren. Voor de ene persoon stelde corona vrij weinig voor, terwijl het voor een hoop Nederlanders soms toch wel als een heftige griep werd ervaren en er misschien tot de dag van vandaag nog (long)klachten aan hebben overgehouden. Er zijn ook veel gevallen, wat mensen misschien niet weten dat er veel mensen zijn die hebben last van haaruitval na corona. Hoe dit kan en wat hier de oplossing voor is zal in deze blog duidelijk worden gemaakt.

Wat is de oorzaak van haaruitval na corona

Stress is enorm slecht voor de weerstand en de gezondheid van zowel lichaam als geest. Haaruitval komt al voor als een persoon een periode te veel stress heeft ervaren. Te veel stress verdunt namelijk de huid en het haar. Als je corona hebt gehad ervaart je lichaam zowiezo lichamelijke stress omdat het lichaam ziek is. Het is ook niet onwaarschijnlijk dat je ook nog mentale stress ervaart omdat je bijvoorbeeld bang bent om mensen te besmetten, het huishouden niet kan bijhouden of kan werken om je rekeningen te betalen. Als deze stress lang genoeg aanhoudt kan je dus zowel direct, als indirect haaruitval na corona ervaren. Het is dus aan te raden om gezond te leven zodat je weerstand goed is, maar ook je stress te beperken, zo kan je dus een hoop klachten zoals haaruitval na corona voorkomen.

Oplossing haaruitval na corona

Als je een kale plek op het hoofd hebt, dan voel je je waarschijnlijk niet zelfverzekerd. Iedereen wilt er op zijn/haar mooist uitzien, dit geeft het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om jezelf te zijn en jezelf trots aan de wereld te laten zien. Gelukkig is er ook voor deze kwaal een oplossing. Deze oplossing kan je vinden in een haarreconstructie.

Wat is een haarreconstructie?

Bij EchtHaar Kliniek, worden er gepersonaliseerde haarreconstructies van echt haar gemaakt. Het kan gaan om kleine reconstructies die een enkele kale plek camoufleren tot grotere stukken wat gelijkstaat aan een geheel kapsel. Deze reconstructies zijn identiek aan het haar wat er op je hoofd zit of zat. Als de haarreconstructie gemonteerd is, is er geen verschil te zien met uw echte haar en is het een coherent geheel.

Met deze haarreconstructie is het gewoon mogelijk om te blijven sporten, zwemmen en douchen. Het zal dus niet gaan loslaten.