Nexd media
Image default
Beauty en verzorging

Deze slechte gewoontes voor je gebit moet je vermijden!

Slechte gewoontes kunnen een negatieve impact hebben op de gezondheid van onze tanden. Tanden en kiezen zijn bedekt met een harde laag, genaamd tandglazuur, die beschermt tegen de invloed van voedingsmiddelen en dranken. Toch kunnen sommige gewoontes, zoals het drinken van zure dranken of het eten van suikers, de hardheid van dit glazuur verminderen. Hierdoor worden onze tanden gevoeliger en meer vatbaar voor tandbederf.

Let ook op kleurstoffen voor je tanden

Naast de invloed van zuren en suikers, kunnen andere slechte gewoontes ook bijdragen aan verkleuring van onze tanden. Roken en het drinken van koffie, thee of wijn kunnen bijvoorbeeld ook leiden tot verkleuring.

Behoud een gezond en mooi gebit

Gelukkig is het mogelijk om deze verkleuring tegen te gaan door gezonde mondhygiëne te hebben en door te zorgen voor een gezonde voeding. Het is belangrijk om regelmatig te poetsen en flossen, om te voorkomen dat bacteriën en voedselresten op onze tanden blijven plakken. Het vermijden van zure dranken en het eten van suikers, en het stoppen met roken, kunnen ook helpen om tandverkleuring te voorkomen.

Thuis tanden witter maken

Een snelle en voordelige manier om je tanden thuis witter te maken is door gebruik te maken van bleek strips, zoals Witter Gebit Whitening Strips. Deze strips bevatten een bleekformule die veilig is voor het gebruik op de tanden en helpen bij het verwijderen van oppervlakteverkleuringen en verbeteren de tanden zichtbaar. Als je kiest voor whitening strips kopen is het wel belangrijk om te weten dat overmatig gebruik van producten om je tanden te bleken, zonder tandartsbegeleiding, de tanden kunnen beschadigen en het glazuur kunnen aantasten.

Plan regelmatig een controle bij de tandarts

Daarom is het ook aan te raden om regelmatig een tandarts te bezoeken voor een check-up en professionele tandreiniging. De tandarts kan je tanden nauwkeurig inspecteren en bepalen of er behandelingen nodig zijn om tandbederf te voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen

Slechte gewoontes, zoals het drinken van zure dranken en suikers en het roken, kunnen leiden tot verkleuring en tandbederf. Gelukkig kun je deze verkleuring tegengaan door gezonde mondhygiëne en voeding te hebben en whitening strips te gebruiken. Het is echter belangrijk om te weten dat overmatig gebruik van whitening strips of andere bleekmethoden zonder tandartsbegeleiding kunnen leiden tot beschadiging van het tandglazuur. Het is aan te raden om regelmatig een tandarts te bezoeken voor een check-up en professionele tandreiniging.