Hoelang duurt het om af te vallen?

      Reacties uitgeschakeld voor Hoelang duurt het om af te vallen?

Hoe lang het duurt om af te vallen is een vraag die vaak gesteld wordt, helaas is hier geen antwoord aan vast te binden. Doordat ieder mens anders is valt ieder mens ook anders af, ook gaat het erom hoeveel calorieën je eet en wat de macro’s hiervan zijn. Er is dus heel veel om over na te denken. Veel mensen vinden het dan ook moeilijk om af te vallen, veel mensen denken namelijk dat je bijna niks meer mag eten. Dit is helemaal niet zo! Je moet minder calorieën eten dan je verbruikt, je krijgt dan namelijk een calorietekort en dat zorgt ervoor dat je afvalt. Bij het afvallen is het dus belangrijk calorieën bij te houden.

Afvallen is een proces

Wanneer je gaat afvallen doorloop je een proces, in het begin gaat het afvallen super snel. Alleen is die niet echt afvallen, het gewicht van het vocht in je lichaam gaat dan namelijk weg. Hierna gaat het afvallen slomer, dit is natuurlijk minder motiverend maar hoort er toch bij.

Afvallen zonder te sporten of door te sporten

Er zit natuurlijk een verschil tussen afvallen door te sporten en afvallen zonder te sporten, wanneer je sport verbrand je namelijk calorieën. Door deze calorieën te verbranden val je eerder af of kun je meer eten op een dag, het is maar net wat je wil. Je gaat het natuurlijk het snelst merken als je er niet extra bij gaat eten, dit is alleen wel lastig. Wanneer je gaat sporten heb je namelijk meer voeding nodig, je gaat dus vaker trek krijgen. 

Shakes

Afvallen is heel makkelijk om te doen door middel van shakes, in een shake zitten namelijk minder calorieën dan een echte maaltijd. Ook is het met een shake makkelijk te bepalen hoeveel calorieën erin zitten en zorgt een shake voor een voldaan gevoel.