Nexd media
Image default
Vakantie

Hoe kies je een goede reiskoffer voor jouw vakantie?

Hoe kies je een goede reiskoffer voor jouw vakantie?

Een goedkope koffer kiezen daarbij komt nog best wel wat krijgen. Er zijn namelijk een aantal vragen die je jezelf moet stellen. Denk bijvoorbeeld aan wat is belangrijker comfort of een lage prijs? Echter kijk je daarnaast natuurlijk ook naar het formaat. De een neemt namelijk meer mee als de ander. 

Daarnaast kun je ook kijken naar het gewicht. Als je met het vliegtuig reist heb je namelijk een maximaal gewicht wat je per koffer mag meenemen. Het is dan verstandig om te kiezen voor een grote koffer met dunne behuizing. Deze is dan weliswaar iets minder bestand tegen stoten, maar je kan vaak wel 0,5 tot 1,5 kg meer meenemen. Als je veel op reis gaat dan let je natuurlijk ook op het materiaal. Als je het veelvuldig gebruikt dan voldoet een goedkope koffer vaak niet. Deze kan je dan wel nieuwe blijven kopen, maar beter is het om 1x te investeren in een goede koffer.

Een aantal tips

Als je voor het eerst een koffer gaat kopen dan zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Dit omdat de keuze zo gigantisch is, maar heb je ook wel echt alles nodig? Wij helpen je met een aantal praktische tips! Het beste kun je gaan voor een koffer met 4 wielen. Deze rollen een stuk soepeler en worden door veel mensen die met het vliegtuig reizen gekocht. Je moet immers vanaf de auto naar de bagage afdeling lopen en vaak is dit toch een pittige afstand. Dit verschilt per airport, maar meestal loop je toch al snel 1,5 tot 4 kilometer om daar te komen. Daarnaast zien dieven hun kans tijdens de vakantie periode. Het is daarom ook verstandig om een slot te kopen waarmee je de koffer vergrendeld.

Sommige koffers beschikken al over een cijferslot en dan is het niet extra nodig. Echter nemen veel mensen waardevolle spullen mee, dus wees voorzichtig. Tevens is het ook handig om goed over de kleur na te denken. Een gele koffer ziet er niet mooi uit, maar deze is wel herkenbaar. Je zult al snel merken dat de standaard kleuren veelvuldig voorkomen. Door je te onderscheiden met een lekker fel kleurtje ben je geen uren meer aan het zoeken naar je koffer. Als laatste, maar misschien wel het belangrijkste is de materiaalkeuze. Er is een groot tekort aan personeel en daardoor wordt er niet altijd even netjes met de koffers omgegaan. Kies dus voor een degelijk model met vakken, want zo komen je spullen ook niet in de war. Er wordt namelijk nog wel eens met een koffer gegooid.

Genieten van je vakantie

Een koffer die goed ingepakt is kun je ook snel uitpakken. Door hier thuis wat extra aandacht aan te besteden houdt je meer tijd over op je vakantie. Het is dan vaak in een halfuurtje allemaal netjes opgeborgen of opgehangen. Een vakantie kost veel geld en die tijd wil je dan ook goed besteden. Om kreuken te voorkomen zou je er ook voor kunnen kiezen om de kleren op te rollen.