Nexd media
Image default
Vakantie

7 dingen om te overwegen voordat u een auto huurt en in Italië gaat rijden

Het huren van een auto in Italië is een geweldig idee als u echt het platteland wilt verkennen, met name het zuidelijke gedeelte, of kleine dorpjes en regio’s zoals Puglia, Sicilië en Napoli. Hier zijn 7 dingen die u moet weten voordat u een auto huurt en in Italië gaat rijden:

1. U heeft een internationaal rijbewijs nodig

In de meeste landen kunt u met uw lokale rijbewijs rijden, maar als uw rijbewijs uit een land buiten de EU komt, moet u een internationaal rijbewijs hebben om in Italië te rijden. Er is geen test om het te krijgen, moet u het online doen vóór uw reis, u hoeft alleen maar te beschikken over een geldig lokaal rijbewijs en de vergoeding te betalen. 

2. Huur uw auto met de tijd 

Als u uw auto voor uw reis naar Italië boekt, krijgt u een betere prijs, anders betaalt u uiteindelijk meer. Online boeken betekent ook dat u kunt kiezen voor een grote Italiaanse auto. Meer informatie over autohuur in Italië vindt u hier: www.autoitaly.nl.

3. Oefen op manueel schakelen

Als u gewend bent aan automatische auto’s, moet u beginnen met oefenen voor manueel te schakelen. De meeste Italianen rijden in handmatige auto’s, dus als u van plan bent om een automatische auto te huren, zult u veel meer moeten betalen. In Italië zijn automatische auto’s zeldzaam en duur.

4. Niet versnellen, u wordt gepakt

Italianen houden van snelheid, in feite is hun snelheidslimiet iets hoger in vergelijking met andere landen, dat is 130 Km/u op snelwegen en 50 Km/u in stedelijke gebieden, maar als de snelheid boven die limieten uitkomt, dan wordt u gepakt; boetes zijn duur.

5. GPS huren en een kaart kopen

Tijdens het rijden in Italië moet u beide hebben, een GPS en een goede kaart. Een back-up kaart is altijd een goed idee als u op een roadtrip bent, want op een gegeven moment kan uw GPS u verkeerd informeren.

6. Vermijd rijden in steden als Rome

De meeste Italiaanse steden hebben een geweldig openbaar vervoersysteem en veel taxi’s, naast dat ze zeer goed begaanbaar zijn, het huren van een auto en het rijden in een grote stad als Rome, is tijd- en geldverspilling en u zult erg gestrest raken. Doe het niet. 

7. Volg het terrein

Italië staat bekend om zijn voortreffelijk eten, ongelooflijke geschiedenis en… om zijn geweldige auto’s. U zou dus denken dat het hele land doorkruist zou worden door grote snelwegen, dat is het niet. De meeste wegen op het platteland zijn smal, kronkelig en volgen het terrein, als u erover nadenkt zou dit wel eens geweldig kunnen zijn, laat uw zorgen over de stad maar achter u en geniet van het rijden door prachtige Italiaanse landschappen.

https://www.autoitaly.nl