Nexd media
Image default
Electronica en Computers

ITAD: wat is dat en hoe werkt het?

Binnen de computertechnologie sector zijn er ontzettend veel termen waar je niet allemaal weet van hebt. Cloud computing is voor velen inmiddels bekend geworden, maar had u al eerder gehoord van de termen refurbished en ITAD? ITAD staat voor Information Technology Asset Disposition. Vrij vertaald naar het Nederlands betekent dit dat oude ict apparatuur afvoeren en veranderen naar een nieuw product. Het ITAD proces omvat de volgende werkzaamheden:

  • Vervoeren van oude hardware: deze wordt dikwijls zonder kosten gratis bij u opgehaald bij het bedrijf dat ITAD services aanbiedt.

  • Data verwijdering en/of vernietiging: de datadragers van uw hardware worden grondig schoongemaakt en geleegd.

  • Waarde-evaluatie van de IT apparaten: er wordt geïnventariseerd welke waarde de hardware heeft die is afgestaan. In eerste instantie gebeurt dit op basis van schattingen, waarbij uiteindelijk wanneer de hardware is ingenomen, hier meer gedetailleerd naar kan worden gekeken en evaluatie plaatsvindt.

  • Refurbishing: het proces van testen van de oude hardware en vernieuwen/ aanpassen waar nodig zodat de hardware een tweede leven tegemoet kan gaan.

  •  Recycling: niet alle onderdelen en hardware hebben voldoende economische waarde om te gebruiken voor refurbished devices. Deze onderdelen worden verstuurd naar een elektronica afvalverwerkingsbedrijf die het afval verder verwerkt en nog waarde haalt uit het afval.

De meerwaarde van ITAD

Een ITAD bedrijf zorgt ervoor dat oude hardware maximaal wordt verwerkt. Dit zorgt voor een langere levensduur van de IT devices, een lagere impact op het milieu, een markt welke werkgelegenheid creëert en geeft bedrijven de kans om restwaarde te ontvangen voor hun oude hardware die veel vertrouwelijke informatie bevat.Het is als bedrijf niet makkelijk om oude hardware af te staan als er geen garantie is dat vertrouwelijke data mogelijk kan worden gelekt. Met behulp van ITAD heeft een bedrijf geen omkijken naar hun oude hardware. Er kan van worden uitgegaan dat de vertrouwelijke informatie in zijn geheel is gewist. Aanbieders van ITAD moeten aan strenge Europese wetgeving voldoen, op het gebied van databeveiliging – en verwijdering, maar ook milieuwetgeving. Eigen medewerkers van een bedrijf zitten vaak niet te wachten op het uitvoeren van dataverwijderings klussen. Waardoor er makkelijker een stap kan worden vergeten, met een mogelijk datalek als gevolg. Een kleine fout kan tot grote gevolgen leiden! Door oude hardware af te voeren en de data te laten verwijderen door een specialist wordt gewaarborgd dat dit veilig en conform gestelde richtlijnen gebeurd! Dat geeft zekerheid dat er geen datalek zal plaatsvinden. Vraag hier een gratis waardebepaling aan voor uw oude hardware.

https://ctc-itsolutions.nl

Gerelateerde artikelen

Wie geeft mij betrouwbaar en onafhankelijk ICT advies?

Hoe groot moet je televisie zijn?

Refurbisched computers kopen van een specialist