Nexd media
Image default
Woning en Tuin

De gietvloer kosten, alles wat je moet weten over de gietvloer prijs

In heel wat verschillende huizen kunnen we tegenwoordig vaststellen dat er een zogenaamde gietvloer in terug te vinden is. Voor een dergelijke vloer geldt dat ze zich kenmerkt door naadloze eigenschappen wat er onder meer voor zorgt dat ze ontzettend eenvoudig te onderhouden is. Voordat je overgaat tot het laten plaatsen van een dergelijke vloer in je woning zal je kunnen vaststellen dat je ongetwijfeld een goed beeld zal willen hebben van de gemiddelde gietvloer kosten. Deze kosten zullen je naar alle waarschijnlijkheid in de praktijk hoe dan ook zeer aangenaam weten te verrassen. Wil jij hier nu graag alles over te weten komen? Blijf dan vooral verder lezen!

Welke zaken bepalen de gietvloer kosten precies?

De gietvloer kosten die je moet betalen worden in de praktijk beïnvloed door een aantal verschillende zaken. Voor heel wat mensen geldt dat ze vrezen dat een dergelijke vloer ontzettend duur is in de praktijk. Dat is echter helemaal niet juist, integendeel. Het is bovendien zo dat de kosten onderling tussen de verschillende soorten gietvloeren behoorlijk kunnen verschillen. Er zijn dan ook tal van verschillende zaken die hier een invloed op uitoefenen. Denk wat dit betreft aan:

  1. Het type gietvloer waarvoor je gaat kiezen;
  2. De eventuele bestaande ondergrond waarvan sprake is;
  3. De oppervlakte waarover de gietvloer moet worden gerealiseerd;

In eerste instantie spreekt het voor zich dat de gietvloer kosten in de praktijk worden bepaald door het type gietvloer waarvan sprake is. Voor de zogenaamde epoxyvloer geldt bijvoorbeeld dat ze er bekend om staat een stuk voordeliger te zijn in vergelijking met een exemplaar van polyurethaan. Daarnaast kan je vaststellen dat voor een epoxyvloer geldt dat ze eveneens kan worden geplaatst op een bestaande vlakke ondergrond. Dit maakt ze ook geschikt voor renovatieprojecten.

Waar moet je rekening mee houden op vlak van ondergrond?

Bovenstaande zegt het eigenlijk al een beetje, bij het berekenen van de zogenaamde gietvloer kosten dien je er rekening mee te houden dat er soms extra werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd. Voor bijvoorbeeld een epoxyvloer geldt dat ze onder meer kan worden gebruikt wanneer er sprake is van een renovatieproject. In dat geval spreekt het voor zich dat er doorgaans al een bestaande vloer in de woning is terug te vinden. De nieuwe vloer wordt er dan gewoon overheen geplaatst. Let wel, is de ondergrond van de nieuwe gietvloer niet (voldoende) vlak? Dan zal je kunnen vaststellen dat, dat de gietvloer kosten gevoelig hoger kan doen oplopen.

Hoe groter de oppervlakte, hoe lager de kost per vierkante meter

De gietvloer kosten die in de praktijk betaald dienen te worden zullen eveneens worden beïnvloed door de totale oppervlakte waarvan sprake is. Naarmate de oppervlakte groter wordt zal je kunnen vaststellen dat het totale prijskaartje zal stijgen. Dit gezegd hebbende is het zo dat de prijs per vierkante meter gevoelig lager kan komen te liggen. Dit uiteraard omdat het project voor de vakman in kwestie een stuk groter zal worden. In ieder geval heeft de informatie op deze pagina alvast duidelijk gemaakt dat de kosten van een gietvloer op diverse manieren worden beïnvloed.