Nexd media
Image default
Woning en Tuin

Weten wat PVC vloer is

Momenteel wordt PVC vloer veel gebruikt voor de vloer van privéwoningen of openbare en commerciële gebouwen. Alvorens PVC-vloeren verder te bespreken, is het goed als u van tevoren weet wat PVC is. Polyvinylchloride of PVC is een polymeer dat is samengesteld uit vinylchloridemonomeer waarvan het gebruik wereldwijd op de derde plaats staat. In de bouwwereld wordt meer dan 50% van PVC gebruikt als bouwmateriaal zoals voor het maken van kabelmantels, buizen, deur- en raamkozijnen en PVC daken en vloeren. De PVC-vloer zelf is een van de nieuwste innovaties in de wereld van de bouw van vloeren. Iets anders dan andere soorten vloeren zoals keramiek, hout of beton die op de ondergrond van een woning worden geplant, wordt PVC-vloer gebruikt voor het coaten of de buitenste laag op de vloer. Dit houdt in dat de PVC-vloer op een reeds bestaande vloer wordt gelegd.

 

Waarom wordt PVC-vloer veel gebruikt?

Er is nu steeds meer vraag naar PVC-vloeren omdat het verschillende voordelen biedt. PVC vloer heeft een redelijk goede weerstand en kan tot 10 jaar mee. Zelfs met hoogwaardige materialen en goed onderhoud kunnen PVC-vloeren tot 15 jaar meegaan. PVC-vloeren zijn waterdicht en brandveilig, gladder, gemakkelijker aan te brengen en voordeliger. PVC vloeren hebben veel variaties in kleuren en motieven, waardoor je de kleur en het patroon van je vloer kunt aanpassen aan het interieur van de woning. Alle bouwmaterialen hebben echter zeker nadelen, zo ook PVC-vloeren. Het nadeel van PVC-vloeren is dat het niet wordt aanbevolen voor gebruik op buitenvloeren. Warme weersomstandigheden of regen na verloop van tijd zullen de PVC-vloer doen vervagen en in kwaliteit verminderen. Bovendien is een PVC-vloer niet krasvast en bij beschadiging moeilijk te repareren en aan vervanging toe.

 

Hoe PVC-vloeren leggen?

Het leggen van PVC-vloeren is zeer eenvoudig. U kunt het zelf doen zonder de hulp van een klusjesman en zonder speciale apparatuur. Zorg er eerst voor dat uw vloer schoon, vlak en glad is zonder gaten of scheuren. Meet vervolgens het vloeroppervlak waar het PVC zal worden geïnstalleerd. Leg daarna de PVC-vloer vanuit het midden zodat het vloerpatroon gelijk is. Strijk glad en druk stevig aan zodat de lijm stevig en gelijkmatig blijft plakken. Binnen twee dagen mag de vloer niet gedweild worden om er zeker van te zijn dat de vloer perfect verlijmd is.