Nexd media
Image default
Eten en drinken

Beboterde Aardappelen Met Gezouten Citroen

Dit troostrijke gerecht bootst de uit elkaar vallende aardappelen na die de hartige gestoofde vleessappen in een Marokkaanse tajine opzuigen, maar je kunt het ook gewoon zien als een warme aardappelsalade. Kleine goudbruine aardappelen worden gekookt tot ze luchtig zijn, dan gekleed met een combinatie van helder geconserveerde citroenen (plus hun pekel) en rijke boter, die hun punch verzacht, om een ​​zoute, romige kant te creëren. Om het gerecht zuivelvrij te maken – of om het op kamertemperatuur te serveren zonder de vetinstelling – vervangt u ⅓ kopje extra vergine olijfolie door de boter.

ingrediënten

  • 2 pond kleine vastkokende aardappelen (zoals peewees, fingerlings of nieuwe aardappelen)
  • Koosjer zout
  • 1 gekonfijte citroen, zaadjes verwijderd, fijngehakt, plus 2 el. (of meer) pekel
  • ½ kopje (1 stok) ongezouten boter, in stukjes gesneden
  • 1 klein bosje bieslook of 3 lente-uitjes, in dunne plakjes
  • 1 kop grof gehakte dille
  • Vers gemalen zwarte peper

Voorbereiding

Stap 1

Doe de aardappelen in een grote pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook tot de aardappelen heel zacht zijn en gemakkelijk kunnen worden doorboord met een schilmesje, 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van je aardappelen. Giet af en laat 10 minuten afkoelen.

Stap 2

Licht geplette aardappelen met je handen (of druk met de bodem van een kleine kom); overbrengen naar een serveerschaal.

Stap 3

Voeg geconserveerde citroen, pekel en boter toe aan de kom met aardappelen en meng tot de boter is gesmolten en de aardappelen de dressing hebben opgenomen (ze moeten extreem citroenachtig smaken). Voeg bieslook, dille en veel peper toe en schep opnieuw gelijkmatig om. Proef de aardappelen en voeg meer pekel toe en breng indien nodig op smaak met meer zout en/of peper.