Nexd media
Image default
Eten en drinken

Waarom is een kokend water kraan veilig te gebruiken in iedere keuken?

De kokend water kraan is tegenwoordig steeds populairder aan het worden en vervangt de waterkoker in steeds meer huishoudens. Maar is zon kokend water kraan wel veilig te gebruiken dan? In dit artikel nemen we je mee langs de veiligheids opties op een kokend water kraan.

Kleine kinderen en de waterkoker
In de meeste gevallen gaat het met kinderen in de keuken fout met een waterkoker doordat deze door de kinderen van het aanrecht getrokken wordt. Met een kokend water kraan is dit niet mogelijk, de kraan zit vast en deze zal dus nooit omvallen. Daarnaast komt er ook nooit zomaar kokend water uit de kraan doordat deze is beveiligd met een druk en draai systeem.

Hoogwaardige isolatie en cooltap technology

Het reservoir en de kraan bij een kokend water kraan kunnen beiden niet heet worden. Het reservoir is goed geïsoleerd waardoor deze de meeste warmte vasthoudt en niet uitstraalt naar de omgeving. Daarnaast zit er in de kraan een dubbele leiding/wand waardoor de buitenkant van de kraan niet heet kan worden tijdens het tappen van kokend water.

Compacte straal die niet spetteren
Een kokend water kraan heeft een straal die niet spettert, hierdoor kun je jezelf nooit direct verbranden uit het water uit de kraan. Daarnaast is de straal meestal compact zodat deze met beleid uit de kraan komt en zit er bij sommige kranen een vertraging op het kokende water zodat wanneer je de knop open draait deze niet gelijk kokend water naar buiten gooit.

Zelf ook een kokend water kraan kopen? Klik dan hier.