Nexd media
Image default
Internet

Internet providers bieden veel keuzes en mogelijkheden

Internetsnelheid en huishouden

In deze digitale eeuw wordt internet overal voor gebruikt. We kunnen niet meer zonder. Het is het grootste communicatiekanaal. Internet vergelijken is daarom belangrijk. Kies de juiste snelheid en betaal nooit teveel. Ben je een echte gamer en wil je dat spellen die je speelt zo soepel mogelijk verlopen? Kies dan een snelle bundel zoals 100MB in combinatie met een glasvezel verbinding. Dit is het snelst haalbare internet. Om je te helpen bij je keuze volgen hier een aantal tips om afwegingen te maken en het juiste pakket te kiezen.

Snelheid en woongebied

Ben je maar met een klein huishouden? Dan is een gemiddelde internet snelheid voldoende. Je kunt dan juist besparen want hoe hoger het aantal MB’s per seconde hoe meer je betaald. Bij eenpersoons huishoudens voldoet 30MB al en bij grote huishoudens met veel apparaten is 100 – 150 MB een aanrader. Internet vergelijken en internet providers vergelijken brengt je tot de juiste keuze en niet een impulsieve aankoop waar je achteraf spijt van hebt. Bandbreedte is de benaming van de snelheid die is uitgedrukt in MB (megabit) per seconde. Hoe meer apparaten er op het internet zijn aangesloten, hoe hogere bandbreedte nodig is om hapering en trage verbindingen te voorkomen. Kijk goed of bijvoorbeeld glasvezel mogelijk is in jouw regio. Niet op elk adres is glasvezel beschikbaar. Kies dus niet te snel denk goed na wat mogelijk is voordat je een contract aangaat bij de provider. In steden zijn meer mogelijkheden dan in landelijke buitengebieden. Kom je er niet uit? Vraag dan internet providers om advies.

Soorten internet, pakketten en aanbiedingen

Glasvezel is populair omdat dit het snelst mogelijke internet is. Dit zijn glaskabels waarbij de overdracht van bestanden tussen internet en computer zeer snel verlopen. Dit is ook het meest stabiele internet en je zult hierbij het minst last hebben van hapering en wegval. Satelliet is een mogelijkheid voor regio’s en gebieden waar weinig andere opties zijn of slecht bereik is. Naast internet via satelliet is daar ook TV via de satelliet mogelijk. Satelliet is wel een stuk trager, kwetsbaarder en duurder. Bij slecht weer kan internet via de satelliet verstoord raken. Bij kabel en glasvezel heb je hier geen last van. Internet providers geven vaak korting als je meerdere diensten of beter gezegd combinatie pakketten afneemt. Internet, TV en bellen zijn samen vaak goedkoper dan losse diensten. Ook zijn er veel aanbiedingen bij providers zodat je de eerste 3 maanden een lager bedrag betaald of een jaar lang korting bijvoorbeeld. Verkijk je daarbij niet teveel op extra’s. Hierdoor kunnen de kosten juist hoog oplopen, ook al doet de provider zijn uiterste best extra’s bij te verkopen. Een extra TV pakket kan leuk zijn als je jouw favoriete kanaal niet mis wilt lopen. Maar overbodige extra’s maken dat je uiteindelijk niet meer zo voordelig uit bent dan je liever had gewild. Indien je toch geen combinatie pakket wilt is het net zo goed een optie alleen internet te nemen. Ook enkele diensten hebben tegenwoordig veel aanbiedingen bij verschillende providers. Kortom, beslis niet te snel maar vergelijk en weeg je keuzes af.